Ideeën voor kleine badkamers - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
kleine badkamer
Badkamer

Ideeën voor kleine badkamers

Als je op zoek bent naar tips voor het inpassen van een badkamer in een kleine ruimte, dan ben je hier aan het juiste adres! Met een efficiënte strategie kan je jouw badkamer zo ontwerpen dat deze zowel functioneel als stijlvol blijft, ongeacht de beschikbare ruimte.

Kleine badkamerindeling

Het is van cruciaal belang om je te concentreren op de essentie bij het ontwerpen van een kleine badkamer. Je moet je ruimte slim plannen met behulp van specifieke metingen, zodat je weet met hoeveel of hoe weinig ruimte je moet spelen. Sommige badkamers kunnen zo klein zijn als 5 vierkante meter, waarin alleen een wastafel en een toilet passen – in dit geval zijn wandclosets en hoekwastafels wellicht de juiste keuze. Een andere goede tip om ruimte te besparen, is om te kiezen voor vloerverwarming in plaats van een verwarmd handdoekenrek.

Een douchewand nemen in plaats van een bad is een voor de hand liggende keuze om vloerruimte te besparen, en natte ruimtes zijn ook een praktische manier om jouw beschikbare ruimte te gebruiken om de kamer te openen met een ruime doucheruimte, zonder dat een omvangrijke douchewand nodig is.

Ideeën voor kleine badkameropslag

De opbergruimte in de meeste badkamers wordt gecreëerd door badmeubels. Spiegelkasten zijn ook een geweldige optie voor kleine badkamers, omdat ze een 2-in-1-functionaliteit bieden met een essentiële spiegel, maar ook voldoende opbergruimte in de unit zelf.

Wandrekken en verzonken planken zijn geweldige manieren om meer opbergruimte te creëren. Zwevende planken geven een modern tintje aan je kleine badkamer en nemen niet te veel ruimte in beslag, wat betekent dat je genoeg ruimte hebt om benodigdheden op te bergen. Wandaccessoires zijn ook een goede optie voor kleine badkamers; bekers en zeepdispensers zorgen ervoor dat het gebied rond jouw wastafel opgeruimd is en zorgen voor een schone en uitnodigende afwerking.

Ideeën voor kleine badkamerkleuren

Een van de beste manieren om een kleine badkamer groter te laten lijken, is door een helder kleurenpalet te kiezen, zoals wit, koelblauw en grijs. Hoe eenvoudiger, hoe beter het is om met kleine ruimtes om te gaan, want chaotische combinaties van verschillende kleuren, texturen en tegels zullen een overweldigende ruimte creëren die te druk is – wat zeker niet is wat je wilt voor kleine badkamers!

Verlichting in een kleine badkamer

Veel kleine badkamers hebben geen ramen waardoor een ruimte donkerder, schaduwrijker en kleiner kan lijken. Kunstlicht zoals inbouw downlights en spots zijn geweldig voor het opfleuren van een badkamer zonder natuurlijk licht. Het is ook belangrijk dat je heldere, glanzende verven en tegels gebruikt om al het beschikbare licht door de kamer te laten weerkaatsen. Je kan bijvoorbeeld ook kijken naar een spiegel met verlichting.

In sommige gevallen kan je een dakraam in het plafond installeren, wat een geweldige geld besparende tip is omdat het elektriciteit bespaart en ook voor geweldig natuurlijk licht zorgt in plaats van kunstlicht.

Neutrale kleuren zijn erg populair voor badkamervloeren, omdat ze jouw ruimte helderder en groter kunnen laten lijken en een eenvoudige, schone ruimte bieden om op te bouwen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee