Waarom zou je voor hydrokorrels kiezen? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
hydrokorrels plant
Kamerplanten

Waarom zou je voor hydrokorrels kiezen?

Iedereen wil mooie planten in zijn tuin of huis, maar de grootste uitdaging is vaak hoe je deze het beste kunt verzorgen. Kies je voor speciale voeding die je met water mengt? En welke potgrond gebruik je om jouw planten te helpen met groeien? In de basis worden planten aangeschaft omdat ze er gewoon leuk uitzien, maar het kan zeker geen kwaad om je ook te verdiepen in wat een plant nodig heeft en hoe je deze het beste kunt verzorgen. Zo zorg je ervoor dat een plant lang mooi en in leven blijft.

Het gebruik van hydrokorrels

Je hebt ze vast en zeker wel eens bij de bouwmarkt of het tuincentrum zien liggen. De balen met hydrokorrels die dichtbij of naast de pallet met zakken met potgrond liggen. Hydrokorrels worden steeds vaker gebruikt en deze bodemsoort biedt zeker een aantal grote voordelen. Niet alleen helpt het om jouw planten beter te verzorgen, maar ook blijven de planten langer in leven. Welke voordelen hebben hydrokorrels precies en wanneer gebruik je ze?

Minder water geven

We willen onze planten en bloemen goed verzorgen en we hebben er een handje van om te vaak de gieter te pakken om de planten water te geven. Dat is niet altijd nodig. Bij een overvoeding kan de plant overlijden en dat is natuurlijk zonde. Ook te weinig water geven, is een oorzaak waarom een plant het niet lang volhoudt. Door gebruik te maken van hydrokorrels kun je de plant goed in leven houden, want deze hydrokorrels houden langer vocht vast en kunnen de plant dus gelijkmatiger van water voorzien.

Hydrokorrels stimuleren de groei van een plant

Een plant heeft vaak de potentie om verder te groeien, maar dan is het wel belangrijk dat je deze in een pot plaatst waar ook ruimte is voor groei. Hoe groter de plant, des te meer wortels deze namelijk heeft. Daarnaast is alleen het gebruik van tuinaarde vaak niet voldoende om de plant te laten ontwikkelen. Hydrokorrels helpen hier wel bij en bieden meer steun aan de wortels. Door de hydrokorrels komen wortels niet in een natte potgrond terecht en krijgen de wortels meer houvast. Dat bevordert de groei van een plant.

Gelijkmatige verdeling van water

Een ander belangrijk punt waar hydrokorrels bij kunnen helpen, is de gelijkmatige verdeling van het water in de pot. Hiervoor is het wel slim om de hydrokorrels te vermengen met de potgrond. Door deze mix zitten de korrels verdeeld in de pot en kan het water gelijkmatig verdeeld worden. Dat bevordert natuurlijk de levensduur van de plant en de kans op een mooie groei van de plant is eveneens aanwezig als je voor deze methode kiest.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee