Hoe jij de rust in huis haalt - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
rust in huis
Huis

Hoe jij de rust in huis haalt

Ben jij toe aan wat meer rust en evenwicht in huis? Dan kan het heel waardevol zijn om wat spullen in huis te halen die jou helpen te ontstressen terwijl je je in je eigen huis bevindt. Een zoutlamp en wierook zijn daarbij handige producten die jou tot rust manen. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Lees dan gauw verder.

Wat is een zoutlamp?

Eigenlijk is een zoutlamp precies wat het in de naam al verklapt. Het is een groot stuk zout waarbij er in het midden een gat is gemaakt om een lampje in te plaatsen. De lamp is er in een aantal verschillende kleuren. Zoutlampen zijn verkrijgbaar in oranje, zwart of eigenlijk grijs, en wit. Vooral de oranje zoutlamp is bekend in huishoudens. Dit is zout dat uit het Himalayagebergte komt. Als je het lampje aan doet, straalt dit een heel mooi warm licht uit. Het is niet alleen om deze lamp te hebben in huis vanwege het licht, maar een zoutlamp is ook nog eens gezond. Maar hoe werkt dat precies?

Het is bekend dat zout de lucht goed zuivert als de lamp warm wordt. Door de warmte ontstaan er in het zout negatieve ionen. Die negatieve ionen krijgen het voor elkaar om positief geladen deeltjes in de lucht neer te slaan. Positief geladen deeltjes zoals stof, schimmel, pollen en bacteriën worden daarmee uit de lucht gefilterd en die vallen dan eigenlijk op de grond. Als je vervolgens de rest van het huis netjes schoon houdt door bijvoorbeeld te dweilen of te stofzuigen, haal je die deeltjes weg en is jouw huis helemaal gezuiverd. Als je bijvoorbeeld last hebt van allergieën of verkouden bent, is het ideaal om een zoutlamp in huis te halen.

Vraag je je nu nog steeds af of dit wel echt werkt? Uit onderzoek blijkt dat in de gebieden waar veel negatieve ionen te vinden zijn, waar dus het zout vandaan komt, mensen een stuk beter kunnen ademen. De lucht is daar simpelweg een stuk zuiverder. Daarnaast heeft het een effect op alle organen en verbetert het je stofwisseling.

Het is wel belangrijk om te weten dat wanneer je een zoutlamp gebruikt met een LED lamp, er geen negatieve ionen verspreiden. Dat komt omdat een LED lamp niet warm wordt en daarmee ook het zout niet opwarmt. Hoewel het echt niet erg is om deze lamp te gebruiken, heeft het wel meer effect met een lamp erin die warm wordt.

Wierook gebruiken

Een andere manier om tot rust te komen, is door wierook aan te zetten in huis. Dit zijn kleine stokjes waar organische stoffen in zijn gebracht. Als je deze aansteekt, verspreiden die een zeer aromatische geur. Het zou het spirituele brein aanwakkeren. Maar het heeft ook een bewezen effect dat je brein er actief door wordt en je stemming positief verandert door de geur. Meestal zitten er ook nog etherische oliën in, waardoor de geur extra intens wordt.

Je zal zien dat wierook op veel verschillende plekken wordt gebruik om bijvoorbeeld rituelen te ondersteunen. In verschillende religies is het vaak een manier om te ondersteunen in het ritueel en een zuiveringsproces in te starten. Daarnaast is er verschillende wierook om je te beschermen, te helen of juist tot rust te laten komen. Kies dus je wierook uit op basis van wat je wil bereiken.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee