Waar let je op bij het schilderen van je huis? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
verven kamersteiger
Interieur

Waar let je op bij het schilderen van je huis?

Zelf de kwasten in de hand nemen en je huis schilderen kan heel leuk zijn om te doen. Maar waar het om gaat, is toch vooral het resultaat. Ga voor kwaliteit en handige hulpmiddelen, zodat je lang profijt hebt van mooi schilderwerk.

Een kamersteiger is een uitkomst

Wat is er erger dan ergens ver boven je te moeten schilderen? Red je het net, dan krijg je vaak slordig schilderwerk. Een wankelend huishoudtrapje is natuurlijk zo gepakt, maar werkt niet bevorderend voor de schoonheid van je muren. Een prachtige investering hierbij is dan ook een kamersteiger. Een kamersteiger kopen is niet alleen handig bij verfwerk binnenshuis, maar kan ook prima fungeren bij kleine klussen rondom het huis. Met een kamerrolsteiger rijd je de steiger eenvoudig naar de plek waar je het nodig hebt en kan je snel weer verder. Afhankelijk waar je het voor wilt gebruiken kan je kiezen voor een kleine steiger of toch voor een groter exemplaar.

Waar zorg je nog meer voor bij schilderwerk?

Ga niet bezuinigen op je verfkwaliteit of op de kwasten. Goedkopere verf kan zomaar zorgen voor verfwerk wat al snel weer afbladdert. Naast de ergernis en het daarom snel weer over moeten doen, is het maar de vraag of je zo wel goedkoper uit bent. Informeer bij anderen eens naar hun ervaringen met verschillende merken verf. Wat de kwasten betreft, zijn er soorten die al snel hun haartjes achterlaten in jouw mooie verf. Ook dat wil je niet hebben! Zorg dat je potten verf altijd afgesloten zijn, ook terwijl je bezig bent. Zo voorkom je vuil in je verfpot. Ben je klaar met verven voor ‘vandaag’, sluit de pot dan echt luchtdicht af en doe de kwasten in een plastic zakje of plasticfolie, welke zo luchtdicht mogelijk gesloten worden. Zo voorkom je dat ze hard worden. Start je met verven, blaas dan eerst de stof van het deksel af en zorg dat je schildergerei verder ook stofvrij is. Wees geduldig en begin niet te snel met de tweede laag. Zorg dat de eerste laag goed opgedroogd is.

Verf bewaren

Ben je klaar met het schilderwerk maar heb je nog verf over? Zorg dat de pot goed gesloten wordt en hou deze even op zijn kop. Je kunt ook huishoudfolie over de pot leggen en dan de deksel erop doen. Overigens werkt het het beste als de verf nog minimaal de helft van de pot vult. Heb je minder over, dan kan je beter een kleiner blik opzoeken om de verf in te bewaren.

Meer lezen

2 reacties op “Waar let je op bij het schilderen van je huis?”

  1. Vincent Rondwijk schreef:

    Bedankt voor het delen van de tip om verf te bewaren. Ik heb in het verleden gemerkt dat verf uit kan drogen. Ik ga in het vervolg de emmer even op zijn kop houden om te checken of de emmer goed afgesloten is. Daarnaast zal ik mijn kwasten ook meteen schoonmaken om uitdroging te voorkomen.

  2. Maria ten Hoeve schreef:

    Wij willen ook gaan schilderen binnenkort en hebben leuke kleuren uitgezocht. Goed idee om een kamersteiger te huren, dat maakt het een stuk makkelijker. Voor het buitenschilderwerk vragen we de winterschilder, dus dat scheelt ons weer een boel werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee