Vijf tips voor een gezellige zithoek - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
gezellige zithoek
Woonkamer

Vijf tips voor een gezellige zithoek

De zithoek is het centrale punt van de woonkamer. Hier kom je samen om te ontspannen, een kopje koffie te drinken of een filmpje te kijken, bijvoorbeeld op de beste 4K tv. Bij een zithoek is gezelligheid ontzettend belangrijk. Valt daar bij jou nog wat winst op te maken? We helpen je in dit artikel op weg!

De juiste meubels

Voor de meubels in de zithoek is comfort ontzettend belangrijk. Bedenk met hoeveel mensen je tegelijkertijd wilt kunnen zitten en hoe jullie willen zitten. Ideale comfortabele meubels voor in de zithoek zijn bijvoorbeeld een hoekbank of een loungebank. Een loungebank is ideaal als je graag languit op de bank ligt, maar minder ideaal als je met meerdere mensen wilt zitten, omdat loungebanken een vrij diep zitvlak hebben.

De juiste materialen

Zachte materialen met veel textuur maken de zithoek gezellig. Ga daarom op zoek naar lekkere bankbekleding met een fijne textuur. Zo is suède, velours of ribfluweel een uitstekende keuze. Zoek ook naar textuur in bijvoorbeeld de gordijnstof en vergeet een lekker dik hoogpolig vloerkleed niet.

De juiste kleuren

Als je in een ruimte wilt gaan voor gezelligheid, kun je het beste kiezen voor warme kleuren. Bij warme kleuren moet je denken aan alles wat een beetje gemengd is met rood of geel. Rood, geel, oranje, beige, bruin, maar ook gebroken wit geven een lekker knusse sfeer. Tegelijkertijd kunnen ook andere felle kleuren zoals donkergroen of marineblauw heel gezellig ogen. Probeer weg te blijven bij al te heftige contrasten, zoals zwart-wit.

De juiste verlichting

Een gezellige ruimte kun je eigenlijk niet bewerkstelligen zonder de juiste verlichting. Verlichting speelt een ontzettend belangrijke rol in de sfeer. Voor een knusse sfeer moet dit licht een warme gloed hebben. Moderne LED-lampen geven van zichzelf wit licht, dus ga op zoek naar LED-lampen met een wat geliger gloed. Vul daarnaast het basislicht, namelijk de plafondlamp, aan met andere sfeervolle verlichting. Als je gezellig een avondje een filmpje kijkt is het fijn het grote licht te kunnen dimmen, of zelfs helemaal uit te zetten en de ruimte te verlichten met bijvoorbeeld een mooie kamerlamp, spots aan de muur, een lichtslinger of een scala aan mooie kaarsen.

De juiste decoratie

Met de juiste decoratie komt jouw zithoek tot leven en voelt het helemaal als van jou. Planten zijn altijd een goed idee, omdat deze letterlijk leven geven aan een ruimte en bovendien zorgen voor een goede luchtkwaliteit. Ga daarnaast op zoek naar leuke kussentjes en dekentjes voor op de bank en schilderijtjes aan de muur in leuke accentkleuren. Het geeft ook altijd ontzettend veel sfeer om wat plankjes op te hangen waar je allerlei prullaria op uit kan stallen, bijvoorbeeld van de kringloop.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee