Een gezellige zithoek inrichten in de tuin: 3 tips - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Zithoek tuin
Terras

Een gezellige zithoek inrichten in de tuin: 3 tips

Het is prachtig weer deze zomer. Wil je optimaal profiteren van de hoge temperaturen en de vele zonuren? Creëer dan een gezellige zithoek in de tuin. Hier kun je niet alleen overdag relaxen, maar bovendien vele uren op zwoele zomeravonden doorbrengen. Wij geven je graag drie tips om een op en top gezellige zithoek in te richten in jouw tuin.

Koop een mooie loungeset

Het inrichten van een zithoek begint met de aanschaf van een loungeset. Er zijn vele lounge set varianten. Door de diverse loungesets met elkaar te vergelijken, vind je vanzelf een set die bij jouw tuin past en bovendien binnen je budget valt.

Tip: bepaal waar je gezellige zithoek precies moet komen, voor je naar diverse loungesets gaat kijken. Meet dit deel van de tuin vervolgens goed op. Nu weet je precies hoe groot jouw nieuwe loungeset mag zijn en voorkom je dat je een veel te grote of juist veel te kleine loungeset koopt.

Zorg voor sfeervolle verlichting

Als je een mooie loungeset hebt gekocht, ben je nog niet klaar. Je kunt nu fijn zitten in de tuin, maar je zithoek ziet er nog niet echt gezellig uit. De beste manier om sfeer te geven aan jouw nieuwe zithoek, is door hier gezellige verlichting op te hangen en/of neer te zetten. Koop bijvoorbeeld een mooie staande lamp voor in de tuin of hang een slinger met LED-lampjes op. Als de zon na een prachtige zomerdag onder is gegaan, zet je de lampjes aan. Nu ziet jouw zithoek er direct gezellig uit.

Zeker als je vaak in de avond in jouw zithoek wil relaxen, is het belangrijk om goede verlichting te kopen. Het is namelijk niet echt gezellig om in het pikkedonker te zitten met je visite.

Maak de zithoek af met accessoires

Heb je verlichting gekocht, dan geef je je zithoek de ‘finishing touch’ met leuke accessoires. Denk hierbij aan zachte kussens, maar ook aan dekens, kaarsen, vaasjes en ga zo maar door. Zorg ervoor dat de accessoires in je zithoek goed bij je loungeset passen, want zo ziet je nieuwe zithoek er op en top ‘stylish’ uit.

Let op: koop niet te veel accessoires. Je moet namelijk nog wel lekker kunnen zitten in je nieuwe zithoek. Je kunt de tafel bijvoorbeeld niet vol zetten met kaarsen, vaasjes en andere decoratieve items, want je moet hier ook nog hapjes en drankjes op kunnen zetten. Een paar accessoires in de zithoek is meer dan voldoende.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee