Onderhoud houten tuinmeubelen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Houten tuinmeubelen
Terras

Onderhoud houten tuinmeubelen

Hout is een natuurlijk product met de daarbij horende eigenschappen. Zo kan het hout verkleuren, uitzetten bij temperatuurverschillen en scheurtjes vertonen.

Tuinstoelen kopen van hout is de keuze voor de charme van een levend natuurproduct met uitstraling en authenticiteit. Hardhouten tuinmeubelen dienen goed te worden onderhouden.

Het schoonhouden gaat het beste met een harde borstel en een goede houtreiniger. Een houtreiniger bevat speciale reinigingsmiddelen met anionische stoffen die biologische aanslag goed verwijderen zoals algen, mossen en zwarte verkleuringen. De reiniger zorgt er ook voor de oppervlakte diep gereinigd wordt en haalt zo de oorspronkelijke kleur terug. Het zorgt tevens voor een goede voorbehandeling om het hout te oliën of op kleur te brengen met een beschermer.

Om de houten tuinmeubelen te beschermen is het verstandig om deze in de winter op te bergen in een schuur of af te dekken met een beschermhoes. Zorg er dan wel voor dat de hoes de meubelen niet afsluit, maar dat het hardhout kan luchten.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee