Zo kun je je tuinmeubels het beste onderhouden en beschermen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuinmeubels
Terras

Zo kun je je tuinmeubels het beste onderhouden en beschermen

Jouw tuin was toe aan een nieuwe uitstraling. Daarom heb je onlangs nieuwe tuintafels en -stoelen gekocht. Dit was echter een dure investering. Daarom is het fijn als deze lekker lang meegaan, zodat je er nog voor lange tijd van kunt genieten. Lees verder hoe je daar voor zorgt!

Onderhoud

Jouw meubels staan voor het grootste gedeelte buiten in de tuin. Er zijn daarom een aantal factoren die effect kunnen hebben op de meubels. Allereerst spelen de weersomstandigheden een grote rol. Als het regent, zal jouw tuinset ongetwijfeld nat worden. Dit is erg vervelend, maar het kan daarnaast ook het materiaal van de tuinset aantasten. Bij hout is het namelijk zo dat het na een tijdje kan gaan schimmelen. Smeer jouw houten meubels daarom in met de olie die daarvoor bestemd is. Ook zijn er tuinmeubelsets die gemaakt zijn van een materiaal zoals wicker. Dit is een plantaardig materiaal dat tijdens de koudere dagen gewoon buiten mag blijven staan. Echter, het is belangrijk dat je de meubels niet gebruikt tijdens de wintermaanden. Het materiaal kan namelijk erg hard worden als het koud is, waardoor het stuk kan gaan als je er gebruik van gaat maken. Tot slot is het ook belangrijk om de tuinkussens naar binnen te halen als het regent of sneeuwt. Ook deze kunnen namelijk gaan schimmelen als ze nat worden

Nog geen tuinmeubelen?

Als je nog geen tuinmeubelen hebt gekocht maar wel van plan bent om dat te gaan doen, is het verstandig om eerst informatie te zoeken over de verschillende materiaalsoorten. Bij het ene materiaalsoort is het namelijk genoeg om een beschermhoes tuinmeubelen te kopen, terwijl het voor de ander belangrijk is dat deze regelmatig met een olie wordt ingesmeerd. Als jij zo min mogelijk tijd kwijt wilt zijn aan onderhoud, zijn aluminium tuinmeubelen een goede keuze. Het is een materiaal dat roestvrij is. Dit betekent echter niet dat de aluminium meubelen er na een regenbui alsnog goed uit blijven zien. Er ontstaat dan namelijk wel corrosie. Het is dus slim om de tuinmeubelen alsnog te beschermen met een beschermhoes. Verder hoef je weinig te doen om de meubelen mooi te houden. Twee keer per jaar schoonmaken is meer dan genoeg!

Nu heb je dus een aantal tips om jouw tuinmeubels te onderhouden en te beschermen! Wil je gelijk op zoek naar een aantal leuke artikelen of tuinmeubels voor de tuin? Neem dan een kijkje op de website van Tuinmeubelwereld!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee