Vensterbank opknappen? Zo pak je het aan! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Kindjes in vensterbank
Tips

Vensterbank opknappen? Zo pak je het aan!

Vrijwel iedere woning in Nederland heeft één of meerdere vensterbanken. De meeste mensen zetten er plantjes of accessoires op. Hierdoor ziet jouw vensterbank er minder saai uit. Als jouw vensterbanken al betrekkelijk oud zijn, is er mogelijk geen eer meer aan te behalen. In dat geval kun je ze opknappen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe ze dit doen. In deze tekst zetten wij een aantal opties op een rijtje.

Geef jouw vensterbank een ander kleurtje

Voor wat betreft het opknappen van een vensterbank heb je verschillende mogelijkheden. Allereerst kun je jouw vensterbank een ander kleurtje geven. Dit kan uiteraard alleen als het om een vensterbank van hout gaat. Weet je al welke kleur jouw vensterbanken moeten krijgen? Dan wil je mogelijk direct beginnen. Verstandig is dit niet, want de nieuwe verf dekt namelijk niet goed als je deze zonder enige voorbehandeling aanbrengt op de oude verf.

Om ervoor te zorgen dat jouw vensterbanken weer een mooie uitstraling krijgen, schuur je ze eerst op. Hier kun je het beste schuurpapier met een wat grovere korrel voor gebruiken. Nadat je de hele vensterbank geschuurd hebt, ga je er met een stoffer overheen. Doe dit net zolang tot alle stof van de vensterbank verdwenen is. Vergeet niet om de oppervlaktes die je niet wilt schilderen af te plakken. Wanneer je ook dit gedaan hebt, kun je de nieuwe kleur aanbrengen op jouw vensterbanken.

Kies voor een overzetvensterbank

Heeft jouw huis behoorlijk wat vensterbanken? Dan kan het je veel moeite en tijd kosten om ze allemaal te schilderen. Sommige mensen vinden dit geen probleem, maar lang niet iedereen zit hierop te wachten. Gelukkig zijn er nog meer manieren om jouw vensterbanken op te knappen. Je kunt bijvoorbeeld ook voor overzet vensterbanken kiezen. Deze vensterbanken hebben een hoogwaardige toplaag, zijn slag- en krasvast en kun je eenvoudig verwerken. Het grote voordeel van overzet vensterbanken is dat je niets aan jouw oude vensterbanken hoeft te doen. Je plaatst ze er namelijk overheen, waardoor enkel de nieuwe vensterbanken zichtbaar zijn. Het nadeel van overzet vensterbanken is dat je er wel wat meer geld aan kwijt bent dan wanneer je zelf gaat verven.

Vervang jouw oude vensterbank door een nieuwe

Tot slot kun je er ook voor kiezen om een compleet nieuwe vensterbank te plaatsen. De nieuwe vensterbank wordt dan niet over de oude geplaatst, maar komt in de plaats van de oude. Dit betekent dat de oude vensterbanken eerst verwijderd moeten worden. Hier ben je misschien even wat tijd aan kwijt, maar het is zeker de moeite waard. Wie zijn oude vensterbanken vervangt door nieuwe kan de komende jaren namelijk weer vooruit. Het plaatsen van de nieuwe vensterbanken is overigens iets wat je zelf kunt doen. Hierdoor vallen de kosten niet bijzonder hoog uit.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee