Van je tuin een woonkamer maken - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuinstoelen tuin woonkamer
Tips

Van je tuin een woonkamer maken

Gedurende de warme maanden is er niets fijner dan lekker in de tuin zitten en genieten van alles dat de natuur je dan te bieden heeft. Maar je kunt je tuinervaring nog leuker maken door je tuin om te toveren tot een volwaardige woonkamer.
Vanaf nu leef jij elke dag alleen nog maar buiten! Nou…. Tot het weer herfst wordt dan. Hier een aantal ideeën om je te helpen van je tuin een een tweede woonkamer te maken.

Tip 1: Zorg voor leuke zitplekken

In je woonkamer zit je veel dus zorg ook in je tuin voor leuke zitplekken. Lekker om te lezen of als ‘tuinwerkplek’ om lekker buiten te kunnen werken of wat dan ook. Tegenwoordig is er heel veel keuze wat betreft tuinstoelen. Van hout, plastic, sloophout, riet en meer. Maar ook in alle soorten en maten. Normale stoelen, stoelen die eruit zien als eetkamerstoelen, schommelstoelen, enzovoort. Kijk bijvoorbeeld eens bij de tuinstoelen van Karwei om wat inspiratie op te doen en kies wat het beste bij je (tuin) past.

Tip 2: Leg stevige fleurige kleden over de tuintegels

Voor niet al teveel geld kun je een aantal stevige kleden kopen die je vervolgens mooi over je tuintegels legt. Zorg dat het kleden zijn waar je emotioneel niet teveel waarde aan zult hechten, want ze zullen nu eenmaal wel wat sneller vies en verweerd worden. Let er bij de inkoop in ieder geval op dat het een stof is die makkelijk tegen een aantal regenbuitjes kan. Voor het creëren van het echte Bohemian gevoel kies je voor een aantal kleden waar een leuke print inzit.

Tip 3: Leg een paar mooie poefen op je tuinkleden

Niets staat er huiselijker in de tuin dan een paar van die heerlijk zacht uitziende poefen. Niet alleen is dit leuk voor de kinderen om op te zitten, ook brengt dit een heel uniek en warm sfeertje in je achtertuin.

Tip 4: Plaats smalle tafeltjes met veel tuinkaarsen door je tuin heen

Kaarslicht is een echte sfeermaker, niet alleen in je huis, maar vooral ook in je tuin. Natuurlijk kun je met lampjes eenzelfde soort ‘huiskamerachtig’ gevoel creëren in je tuin, maar niets overtreft uiteindelijk de flakkerende vlam van de kaars.

Tip 5: Plaats een paar lekkere grote loungebanken in je tuin

Tegenwoordig heb je zo ontzettend veel keus tussen banken voor in je tuin, er is altijd wel een kleur en design te vinden die precies bij jouw tuinrichting past. Test vooral van tevoren uit hoe lekker ze zitten liggen, want dat zal je veel gaan doen als ze eenmaal bij jou in de tuin staan!

Tip 6: Plaats je tv in de woonkamer op een verrijdbaar tv-meubel

Hoe leuk zou het zijn om vanuit je tuin-woonkamer ook tv te kunnen kijken? Als je eenmaal ook de tv tot je beschikking hebt in je tuin, dan is er letterlijk geen enkele reden meer waarom je gedurende de zomer ooit nog je tuin zou moeten verlaten om in de hete woonkamer te moeten zitten. Het zal niet voor iedereen even makkelijk te realiseren te zijn, maar het is wellicht toch het proberen waard: het plaatsen van je tv op een tv-meubel en plaatsen op een positie dat je hem zowel richting het zitgedeelte in de woonkamer draaien kunt, als naar het zitgedeelte in de tuin. Zo kun je van één en dezelfde televisie optimaal profiteren, ook op de zwoele zomeravonden als je eigenlijk graag iets op tv wilt zien, maar tegelijkertijd ook niet de tuin verlaten wilt: win-win!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee