3 Tips om jouw tuin een upgrade te geven! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuin upgrade
Tips

3 Tips om jouw tuin een upgrade te geven!

Een mooie tuin is een verlengstuk van jouw huis. Het is de plek waar je kunt ontspannen, genieten van de buitenlucht en misschien zelfs wat groenten en kruiden kunt kweken. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw tuin er op zijn best uitziet? Hier volgen drie tips om jouw tuin een upgrade te geven!

Tip 1: Creëer een buitenwoonkamer

Een buitenwoonkamer is een plek in jouw tuin waar je kunt zitten en ontspannen met familie en vrienden. Om een buitenwoonkamer te creëren, heb je wat meubels nodig. Dit kan bijvoorbeeld een tafel en stoelen zijn, een bank of zelfs een hangmat. Zorg ervoor dat de meubels passen bij de stijl van jouw tuin en dat ze comfortabel zijn om op te zitten. Vergeet ook niet om wat kussens en dekens toe te voegen om het extra gezellig te maken. Met een buitenwoonkamer zit je vanzelfsprekend ook meer buiten. Dan kan het fijn zijn om een goede schutting te hebben, zoals een hout beton schutting. Dit is een mooie mix tussen de look van een houten schutting en de stevigheid van een betonnen schutting. Door de betonnen palen gaat deze schutting geen kant op.

Een andere manier om een buitenwoonkamer te creëren is door gebruik te maken van verlichting. Hang wat lantaarns op om een warme en gezellige sfeer te creëren. Of plaats wat fakkels of kaarsen voor een romantische touch. Verlichting kan ook helpen om de ruimte veiliger te maken, vooral als je in de avonduren buiten bent.

Tip 2: Voeg veel groen toe

Planten zijn een geweldige manier om wat kleur en leven toe te voegen aan jouw tuin. Kies planten die passen bij de stijl van jouw tuin en die geschikt zijn voor de omgeving waarin je woont. Als je niet veel ruimte hebt, kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van potten en plantenbakken om wat hoogte te creëren.

Een andere manier om wat groen toe te voegen is door het planten van een (fruit)boom. Bomen zijn niet alleen mooi, maar bieden ook schaduw en privacy. Kies een boom die past bij de grootte van jouw tuin en die geschikt is voor de grondsoort en het klimaat in jouw regio.

Tip 3: Maak gebruik van water

Een waterfunctie kan een geweldige toevoeging zijn aan jouw tuin. Het geluid van stromend water kan rustgevend zijn en kan helpen om de stress van het dagelijks leven te verminderen. Er zijn veel verschillende soorten waterfuncties om uit te kiezen, zoals fonteinen, vijvers en watervallen. Als je niet veel ruimte hebt, kun je kiezen voor een kleine fontein of een waterwand. Deze kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd en nemen niet veel ruimte in beslag. Als je meer ruimte hebt, kun je een vijver overwegen. Een vijver kan een thuis zijn voor vissen en kikkers en kan ook dienen als een bron van irrigatie voor jouw planten.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee