4 tips voor een bohemian interieur - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Bohemian
Styling

4 tips voor een bohemian interieur

De bohemian interieurstijl gaat gepaard met verschillende kleurexplosies, spannende aspecten en avontuurlijke inrichtingen. Door diverse kleuren met patronen te combineren, zijn er eindeloos veel mogelijkheden om een bohemian interieur te realiseren. Wij geven je 4 tips hoe je deze interieurstijl in huis haalt!

1: Lage zithoek

Een bohemian interieur is best uniek en zie je niet vaak terugkomen. Hoe cool is het dan om iets toe te voegen wat bijna niemand anders heeft. Een lage zithoek is hier een voorbeeld van. Weg met de overbodige stoelen en banken; koop veel kleurrijke kussens en een kleed en bouw je eigen zithoek samen.

2: Speel met kleuren

Een kleurspektakel is het belangrijkste onderdeel van een bohemian interieur. Het is dus helemaal niet erg om een beetje uit je comfortzone te stappen en kleuren te kiezen die jij normaal niet zo snel zal kiezen. Houd in gedachten: hoe meer kleur, hoe beter! Laat hier wel verschillende kleuren terugkomen op verschillende plekken. Ben jij bijvoorbeeld helemaal verliefd op een knalgele kleur? Koop dan bijvoorbeeld een kussen, fotolijstje en misschien wel je tv-meubel in die kleur!

3: Oud & nieuw

Vintage spullen voegen veel sfeer toe! Ga op jacht bij verschillende rommelmarkten en kringloopwinkel. Het belangrijkste is: niet nadenken! Je moet in 1 klap verliefd raken op de vintage spullen. Oud meubilair draagt een verhaal met zich mee waar jij uren lang over kunt fantaseren. Het is dan ook juist goed om versleten meubilair op de kop te tikken voor een zacht prijsje!

4: Verwerk natuurlijke materialen

Het gebruik van naturelle houttinten, groene planten en warme stoffen staan garant voor succes in een bohemian interieur. Houten kasten en bijzettafeltjes mogen echt niet ontbreken! Laat de natuurlijke kleuren niet alleen terugkomen in je meubilair, ook je raamdecoratie verdient aandacht! Houten jaloezieen of shutters zijn ideaal om de bohemian stijl op te nemen in je interieur! Jaloezieen van kunststof zijn zeker niet bohemian, dus probeer deze te vermijden.

Durf jij het na deze 4 tips aan om het gewaagde bohemian in huis te halen? Wij zijn benieuwd!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee