Topcombinatie: siergras en dahlia's
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
siergras en dahlia's
Buiten

Topcombinatie: siergras en dahlia’s

siergras en dahlia's Siergrassen zijn deze en komende maand op hun mooist, als ze in vol ornaat met bloeiende aren staan te wuiven in de wind. Hun natuurlijke groei- en bloeiwijze combineert prachtig met de gecultiveerde en felgekleurde dahlia’s. Het contrast kan bijna niet groter. Wil je zien hoe dit eruit ziet: in De Tuinen van Appeltern zijn inspirerende voorbeelden te zien van dahlia’s in combinatie met grassen en vaste planten. Nieuwe soorten, maar ook veel klassiekers. Hieronder een kleine greep.

Dahlia en siergras-combinaties
• Dahlia ‘Classic Poeme’, de zalmoranje kleur doet het prachtig in combinatie met Sedum ‘Matrone’ en lampenpoetsergras (Pennisetum).
• Dahlia ‘Purple Flame’ is nieuw, heeft donkerrood blad en een unieke, dieproodpaarse kleur met een fluwelen glans. Past mooi bij oranje bloeiende planten.
• Dahlia ‘Mingus Toni’, de roze kleur (met spikkels!) verandert tijdens het groeiseizoen naar een fraaie zalmtint. Zet ze in groepen tussen grassen. Ook mooi in combinatie met Persicaria ‘Blackfield’
• Dahlia ‘Jocondo’ stamt uit 1962 maar is nog steeds een topper. Met de dramatische, purperen kleur zijn prachtige combinaties te maken.
• Dahlia ‘Acapulco’, de bijna lichtgevende purperrode bloei is een goede overgangskleur voor rode en paarse kleurschema’s. Past in veel combinaties, bijvoorbeeld met zonnehoed (Echinacea), monarda’s, herfstasters, monnikskap en grassen.

De Tuinen van Appeltern zijn nog open tot en met de laatste zondag van november.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee