Tips voor het inrichten van je huis na de verbouwing - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
moodboard
Tips

Tips voor het inrichten van je huis na de verbouwing

Yes! De verbouwing van je huis is eindelijk achter de rug. Je hebt de muren, vloeren, badkamer en keuken helemaal vernieuwd en het ziet er geweldig uit! Maar nu komt het: het inrichten van je nieuwe huis. Hoe zorg je ervoor dat het interieur net zo perfect is als de verbouwing zelf? In dit artikel hebben we 5 tips voor het inrichten van je huis na de verbouwing voor je op een rijtje gezet.

#1 Maak een moodboard

Een moodboard kan je helpen om je ideeën visueel te maken en je te helpen bij het kiezen van de stijl, kleuren en materialen. Pak een groot vel papier, knip plaatjes uit tijdschriften, print foto’s en verzamel stalen. Sorteer ze en leg ze naast elkaar, zodat je je eigen interieurplan kunt creëren.

#2 Less is more

Juist na een verbouwing kan het verleidelijk zijn om alle kasten en planken direct vol te zetten en alle hoeken te vullen met meubels en accessoires. Dit zorgt juist voor een te chaotische uitstraling, en kan je overladen laten voelen in je eigen huis. Probeer in plaats daarvan een minimalistische aanpak te gebruiken met slechts een paar zorgvuldig uitgekozen meubels zoals stoelen voor bij de eettafel, een kwalitatieve tafel en accessoires.

#3 Groene vingers

Planten geven een huis een frisse en gezonde uitstraling. Als je geen groene vingers hebt, investeer dan in makkelijk te onderhouden planten zoals vetplanten en cactussen. Als je meer tijd en energie hebt, denk dan aan een grotere plant zoals een varen of een bananenplant.

#4 Laat het licht binnen

Goede verlichting is essentieel voor een comfortabel en sfeervol interieur. Overweeg om gordijnen opzij te schuiven en het natuurlijke licht binnen te laten of investeer in slimme verlichting die je zelf kunt aanpassen aan je eigen wensen. Een aantal mooie lampen zijn bijvoorbeeld hanglampen, tafellampen, vloerlampen en inbouwspots.

#5 Mix en match

Je hoeft niet altijd alles bij elkaar te matchen in je interieur. Een mix van verschillende stijlen, materialen en kleuren kan juist een heel persoonlijk interieur creëren. Je kunt een bankstel kiezen in katoen, linnen, polyester of zelfs fluweel. En wat dacht je van een tafel in bohemien stijl? Er is veel moois mogelijk. Je kunt ook bijvoorbeeld denim combineren met riet en inheemse bladeren voor een eclectische uitstraling.

Het inrichten van je huis na de verbouwing kan veel werk zijn, maar met deze tips ben je klaar om aan de slag te gaan. Onthoud dat je eigen smaak het belangrijkste is, maar dat een mooi interieur ook samenhang en een minimalistische touch nodig heeft. Het resultaat zal meer dan de moeite waard zijn. Veel succes en plezier!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee