Aanbouwen en verbouwen; denk aan je hypotheek - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Huis

Aanbouwen en verbouwen; denk aan je hypotheek

Ben je tevreden met de locatie van je huis, maar verlang je naar wat meer woonruimte? Dan kan aanbouwen of verbouwen een interessante optie zijn. Hierbij hoef je namelijk niet te verhuizen en kun je toch genieten van extra woonruimte. Bovendien heb je bij een aanbouw of verbouwing meer vrijheid om je huis naar wens in te richten dan wanneer je verhuist naar een bestaand huis. Toch komen er een aantal belangrijke zaken kijken bij een aanbouw of verbouwing. Zo moet je niet vergeten om aan je hypotheek te denken. In dit artikel geven we je twee manieren om een aanbouw of verbouwing met een hypotheek te financieren.

Een verhoging van je huidige hypotheek

Uiteraard komen er bij een aanbouw of verbouwing van je huis de nodige kosten kijken. In de ideale situatie heb je de middelen hiervoor direct beschikbaar. Toch is dit bij de meeste mensen niet het geval. Om de aanbouw of verbouwing dan toch te realiseren, wordt het meestal met een verhoging van de huidige hypotheek gefinancierd. Wil je weten of dit in jouw situatie mogelijk is? Je maximale hypotheek berekenen doe je eenvoudig met de calculator van Independer.

Een tweede hypotheek

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je aanbouw of verbouwing te financieren met een tweede hypotheek. Hierbij heb je de mogelijkheid om je tweede hypotheek bij aan andere bank af te sluiten dan waar je je reguliere hypotheek hebt afgesloten. Dit brengt het nodige overzicht met zich mee. Je kunt je reguliere hypotheek dan namelijk eenvoudig gescheiden houden van je tweede hypotheek. Ook kan het financiële voordelen opleveren. Welke bank je ook kiest, je betaalt in alle gevallen hypotheekrente. Dat is het maandelijkse bedrag dat je moet betalen over jouw lening. Wil je weten wat de verwachte hypotheekrente van je tweede hypotheek is? Je hypotheekrente berekenen doe je bij Independer.

Het komt vaak voor dat mensen tevreden zijn met de locatie van hun huis, maar liever wat meer woonruimte willen hebben. In dat geval biedt een aanbouw of verbouwing uitkomst. Je hoeft dan namelijk niet te verhuizen, maar kunt toch genieten van een huis dat voelt als nieuw. Uiteraard brengt dit wel de nodige kosten met zich mee. Heb je deze middelen niet zomaar beschikbaar? Dan is het aan te raden om aan een hypotheek te denken. Door je huidige hypotheek te verhogen of een tweede hypotheek aan te nemen, is er vaak veel mogelijk. Dit moet natuurlijk wel binnen de grenzen van je maximale hypotheek blijven. Zo niet, dan ben je genoodzaakt tot een andere financieringsmethode voor je aanbouw of verbouwing.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee