Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
stapelbed
Kinderkamer

Tips voor het inrichten van een kleine kinderkamer

Je kindje wil het liefst een ruime slaapkamer, maar dit is niet altijd in elk huis mogelijk. Toch is een kleine kinderkamer ook leuk in te richten, je moet soms alleen iets creatiever met de ruimte omgaan. Dit kan weer een leuke uitdaging zijn. We gaan je een paar tips geven hoe je het beste een kleine kinderkamer kunt inrichten.

Kleuren in de kamer

Kinderen houden van kleuren. Kleuren hebben een groot effect op de kamer. Een print of druk behang kan de ruimte juist kleiner laten lijken. Net als verschillende felle kleuren bij elkaar. Je kunt dan beter voor een rustige basiskleur, zoals wit of grijs, kiezen en deze combineren met een vrolijke en frisse kleur.  Het kleuraccent kan dan verwerkt worden in mooie accessoires. Mooie plankjes aan de wand, een gekleurde lamp en een mooie spiegel brengen kleur, licht en ruimtelijkheid aan de kamer. Ook door op verschillende plekken verlichting te plaatsen zal de kamer groter lijken. Kies hierbij niet voor grote onhandige lampen. Inbouwspotjes of wandlampen kunnen al een groot verschil maken, waarbij je wel de verlichting hebt, maar ze geen ruimte innemen.

Kies voor praktische meubels en ga de hoogte in

Kies voor praktische meubels in een kinderkamer. Deze nemen minder ruimte in beslag of hebben een dubbele functie. Denk hierbij aan een kinderbed met lades om spullen op te bergen of een opklapbare wandcommode of bureau.  Ook kun je ervoor kiezen om de hoogte in te gaan. Hoge kasten of een stapelbed kind zorgen voor hoogte in de kamer. Zo kan een hoge smalle kast meer bergruimte bieden en een stapelbed is ideaal omdat ze boven kunnen slapen en beneden kunnen spelen. Ook kunnen planken aan de wand een speels effect geven, de kamer ruimer laten lijken en extra bergruimte bieden voor bijvoorbeeld boeken.

Less is more

Een kinderkamer heeft over het algemeen veel spullen. Zeker wanneer de kinderen op een leeftijd komen dat ze steeds vaker op hun slaapkamer kunnen gaan spelen, zal al het speelgoed de kamer snel rommelig laten lijken. Om dit netjes te houden kun je het beste kiezen voor dichte kasten of opberglades onder het bed. Dit maakt het opruimen ook makkelijker en zorgt er ook voor dat het sneller opgeruimd lijkt.  Er zijn erg veel leuke dingen die je voor een kinderkamer kunt kopen. Toch kun je beter in je achterhoofd houden ´less is more´. Decoratie ziet er erg leuk uit, maar kan er ook voor zorgen dat het snel rommelig lijkt. Zeker in een kinderkamer is de kans groot dat dit snel gebeurt. Je kunt in dat geval beter zorgen voor 1 of 2 mooie blikvangers in de kamer en het voor de rest rustig houden.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee