Kinderkamer inrichten? Dit mag je niet vergeten! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
kinderkamer
Kinderkamer

Kinderkamer inrichten? Dit mag je niet vergeten!

Kinderen vinden het fijn om hun eigen plekje te hebben in huis. Daarom wordt er vaak een speciale kinderkamer ingericht. Hier kan jouw kind niet alleen slapen, maar ook spelen. Is jouw eerste kind op komst? Dan is het verstandig om alvast te zorgen dat de kinderkamer voor de bevalling ingericht is. Helaas weten veel mensen niet precies hoe zij dit aan moeten pakken. Geldt dit ook voor jou? Wij vertellen je hier wat je niet mag vergeten bij het inrichten van een kinderkamer.

Bed

Het bed is het belangrijkste meubel in een kinderkamer. Hier brengt jouw kind namelijk de nacht in door. Omdat je op het gebied van bedden nogal wat te kiezen hebt, weet je mogelijk niet precies welk bed je moet kopen. Is jouw kind nog een peuter? Dan is een peuterbed een goede keuze. Als jouw kind al wat ouder is, kun je voor een ledikant kiezen. In zo’n bed kan jouw kind de eerste jaren van zijn leven prima slapen.

De keuze voor het bed heeft overigens geen invloed op de nachtrust van jouw kind. Dit hangt namelijk af van het matras dat je kiest. Sommige kinderen slapen beter op een hard matras, terwijl anderen juist beter slapen op een zacht matras. Kijk daarom goed naar het materiaal. De afmetingen zijn eveneens van belang. Als het om een kleiner eenpersoons bed gaat, is het bed mogelijk 70 in plaats van 90 centimeter breed. Is het bed daarnaast 190 centimeter lang? Koop dan een matras 70×190.

Opbergruimte

Bij het inrichten van een kinderkamer denken de meeste mensen al snel aan een bed en het matras. Wanneer je alleen een bed neerzet, oogt de ruimte nogal leeg. Daarom kopen de meeste mensen meerdere meubels voor een kinderkamer. Logisch, want je hebt bijvoorbeeld ook opbergruimte nodig. Waar moet je anders de kleding en het speelgoed van jouw kind in opbergen? Daarom staat er ook vaak een kast in een kinderkamer. Passen hier niet alle spullen van jouw kind in? Dan kun je een tweede kast kopen. Als jouw kind in een ledikant slaapt, kun je ook overwegen een opberglade voor onder het bed te kopen. Zo’n lade is bijvoorbeeld geschikt voor het opbergen van speelgoed.

Speelplek

De meeste kinderen slapen niet alleen op hun kamer, maar spelen er ook. Daarom is het belangrijk om bij het inrichten ook een speelplek te realiseren. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een kleed neerleggen waarop jouw kind kan spelen. Vind je dit wat saai? Creëer dan een speelhoekje. Sommige mensen denken dat dit veel moeite kost, maar dat hoeft niet. Zo’n hoekje creëer je namelijk al met behulp van een tafeltje en een paar stoeltjes. Jouw kind kan hierdoor op zijn/haar eigen kamer spelen en bovendien oogt de ruimte een stuk speelser.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee