Tips & trucs voor de ideale tuin
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Ideale tuin
Tips

Tips & trucs voor de ideale tuin

Tuingeluk borrelt op als minimaal twee derde van de tuin uit groen bestaat. Tenminste, zo luidt het advies van de tuinexpert. Maar wat nu als je een kleine tuin hebt of weinig tijd voor onderhoud? Voor alles is een oplossing.

In een tuin is de hoeveelheid groen het probleem niet, maar wel de tijd die aan het onderhoud ervan kan worden besteed. Die is beperkt. Dan is het aan te raden om een niet te groot gedeelte van de tuin met borders in te richten. Die vragen namelijk veel snoei- en knipwerk. Een groot gazon is ook niet onderhoudsvrij, maar met een keer per week maaien en zo nu en dan een grote onderhoudsbeurt (onkruid verwijderen, verticuteren, bemesten), ben je een stuk sneller klaar.

Andere tips & trucs voor de ideale tuin zijn:

  • Vakbeplanting. Borders in vakken verdelen. In elk vak groeit één plantsoort. Het voordeel hiervan is dat je opkomend onkruid zo direct herkent. Zet de vakken bij aanplant goed vol, zodat de bodem bedekt is. In het najaar kun je elk vak in één beweging kort snoeien.
  • Leg stapstenen een centimeter lager dan het gazonniveau. Hierdoor kun je er gemakkelijk met de maaier overheen. Voordeel van staptegels boven een verhard pad: gras of bodembedekkers kunnen gewoon tussen de tegels groeien waardoor je minder groen verliest. Voor een dynamisch effect zijn de paden in de tuin, van de foto bovenaan, verspringend van elkaar gelegd.

Meer tips & trucs voor de ideale tuin:

  • De lengte van het grote gazon opbreken door halverwege een vijver aan te leggen. Een vijver kun je ook zien als groen, omdat er waterplanten in kunnen groeien.
  • In een grotere tuin zijn bomen ideaal om diepte te creëren. Kies voor bomen met een extraatje: opvallend blad of een fruitboom waarvan je het hele jaar plezier hebt.

 

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee