Pimp je wc! 6 leuke ideeën om thuis uit te voeren - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
wc badkamer inrichten
Badkamer

Pimp je wc! 6 leuke ideeën om thuis uit te voeren

We hebben de ideale tip voor als je het aankomende weekend even niks te doen hebt: het pimpen van je wc! Want als er één kamer is in het huis, waar je onbeperkt je creativiteit op uit kunt leven zonder dat iemand je daar ooit voor zal aankijken, dan is het wel je toilet. Dus waarom dan niet gebruik maken van dat privilege?

We hebben 6 leuke ideetjes voor je op een rijtje gezet. Toegegeven, ze zijn misschien wat braaf en degelijk. Maar aan jou de taak om uiteindelijk zelf met de meest creatieve en kunstzinnige ingevingen te komen. Niks is immers leuker dan zelf je eigen zelf verzonnen creaties tot leven te brengen, daar heb je Home&Garden helemaal niet voor nodig. Wij geven slechts de eerste aftrap.

De 6 ideeën, hier komen ze!

1. Pimp de vloer van je wc

Waarom zou je je vloer niet net zo gezellig aankleden zoals je dat ook al in je woonkamer hebt gedaan? Als je kiest voor een leuk klein vloerkleedje, dan kun je het makkelijk om de zoveel tijd even uit de wc halen om het te reinigen of even lekker fris buiten te laten doorwaaien. Of kies voor vloertegels om je eigen gevoel te geven aan de wc. Het leuke is dat je vloerkleedjes en vloertegels in alle vormen, maten, kleuren kunt krijgen die je je maar kunt bedenken.  Zoek, en gij zult vinden.

2. Pimp de wanden van je wc

Tijd om supercreatief te worden en te bedenken in wat voor gave kleuren jij de wanden van je wc gaat verven. Wordt het lief naturel, of crazy paars? Houd je alles effen, of plak je tientallen strepen plakband kriskras over de muur voordat je de verf eroverheen knalt? Wordt het glitterverf of krijtbordverf? Of wordt het toch een reuzenflamingo? Leef je uit! Daar zijn wc’s voor!

3. Pimp je handdoekje

Je hebt net een leuk vloerkleedje of mooie tegel uitgekozen. Hoe leuk om daar nu bijpassend een leuk handdoekje bij te vinden. Of juist niet bijpassend! Doe eens gek! Alles kan, alles mag. Het is tenslotte je wc dus dat is je vrijbrief om letterlijk alles erin te hangen wat jou nou leuk lijkt.

4. Pimp je pronkplankje

Ja, je kent ze wel. Je ziet ze wel eens staan bij vrienden thuis. Van die brave pronkplankjes. En ze hebben allemaal een kaarsje, wat fotootjes, wat wierook en wat van die opgerolde handdoekjes in een bakje erop staan. In de jaren tachtig of negentig zouden dit soort pronkplankjes nog als zeer luxe en exclusief worden ervaren, alsof je een luxe hotel bezoekt. Maar nu lijkt iedereen het te doen tegenwoordig. Tijd dus om het misschien eens over een hele andere boeg te gooien?

Bezoek eens een kringloopwinkel, een Chinese supermarkt, een antiquair, een kunsthandel, een bouwmarkt, of een rommelmarkt. Kijk daar eens of je iets origineels kan verzinnen voor je eigen pronkplankje. Als je er al één doet.

5. Pimp je spiegel

Met de spiegel in de wc kun je natuurlijk leuke dingen doen. Je kunt hem omlijsten met van alles en nog wat: met drinkrietjes, met luciferhoutjes, met vierkante mozaïekspiegeltjes, met knopen, met glitterverf, met nepsnorren! Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan het langs de zijrand van je spiegel plakken. Zorg alleen wel voor een stevige en goede secondelijm. Ook kan je kiezen om er gordijntjes langs te hangen, alsof het een raam is. Of je schrijft er in grote krulletters een pakkende mooie quote op. De spiegel is vaak het punt van aandacht in je wc, dus als je hier iets leuks mee weet te doen, dan weet je in ieder geval dat het gezien wordt! Of het ook gewaardeerd wordt, is een ander verhaal… Maar ja…. dat is jouw probleem verder niet.

6. Pimp je deurklink

Wist je dat er een hele grote verscheidenheid aan deurklinken bestaat? Kijk eens rond, er zal een wereld voor je opengaan. Natuurlijk heb je hele dure, luxe deurklinken. Maar ook in de betaalbare regionen kun je meerdere prachtexemplaren vinden. Wat ook leuk is, is om eens rond te kijken op oude rommelmarkten. Hoe leuk om een typisch ouderwetse ‘grootmoeders’ deurklink, of een hendel uit de schuur van een boerderij, straks op je wc deur te hebben zitten. Het kan allemaal, mits je je creativiteit de loop laat.

Veel plezier met het pimpen van je wc! Stuur je Home&Garden een fotootje van het eindresultaat?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee