Open Tuinen Dagen 2023: De grachtentuin als decor - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
open tuinen west amsterdam
Agenda

Open Tuinen Dagen 2023: De grachtentuin als decor

In het derde weekend van juni is het tijd voor een buitengewone ervaring: de Open Tuinen Dagen in Amsterdam. Tijdens dit evenement openen diverse grachtentuinen, zowel van particulieren als instellingen, hun deuren voor het publiek. Stap een Amsterdamse grachtentuin binnen en laat je betoveren door de prachtige omgeving. Niet alleen de tuin zelf is een lust voor het oog, maar ook de weidse ruimte eromheen. Denk aan de karakteristieke gevels van de grachtenhuizen, de charmante tuinhuizen en de majestueuze eeuwenoude bomen. Hoe harmonieert het tuindecor met de omringende ambiance? Dit jaar staat het thema centraal: “De grachtentuin als decor”.

Grachtentuinen Fonds

Het Grachtentuinen Fonds profiteert van een deel van de opbrengst van de Open Tuinen Dagen. Dit fonds, beheerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds, ondersteunt Amsterdamse projecten die openbare toegang tot groen erfgoed in de hele stad mogelijk maken. Van de grachten, voor de stad.

Tickets

Wil je de Open Tuinen Dagen 2023 bijwonen? Bestel dan je tickets vooraf via de webshop van Museum Van Loon vóór 15 juni en profiteer van een speciale prijs van €20,- (exclusief servicekosten). Tijdens de Open Tuinen Dagen zijn er ook tickets verkrijgbaar bij een van de startadressen of via de webshop van Museum Van Loon, maar dan voor €22,50 (exclusief servicekosten). Mis deze kans niet om prachtige grachtentuinen te ontdekken en tegelijkertijd bij te dragen aan het behoud van groen erfgoed in Amsterdam!

Tickets zijn drie dagen geldig, iedere tuin kan eenmaal bezocht worden (uitgezonderd Museum Van Loon).

  • Met een stadspas met groene stip is een bezoek aan de Open Tuinen Dagen dit jaar gratis. Op vertoon van uw stadspas aan de kassa van Museum Van Loon ontvangt u een gratis passe-partout.
  • Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

Startadressen

  1. Amnesty International, Keizersgracht 177 Let op: PIN ONLY
  2. Museum Van Loon, Keizersgracht 672 Let op: PIN ONLY
  3. Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605
  4. Huis Marseille, Keizersgracht 401

N.B. : de tuinen zijn vanwege stoepen en trappen helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Honden, kinderwagens en rolkoffers worden niet toegelaten. Meer informatie over de Open Tuinen Dagen is hier te vinden: https://www.museumvanloon.nl/programma/open-tuinen-dagen

Foto: John Lewis

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee