Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
open tuinen west amsterdam
Agenda

Open Tuinen Dagen 2022: Op bezoek in de particuliere grachtentuin

Terug na twee jaar covid-afwezigheid: de Open Tuinen Dagen! Met dit jaar als thema Op bezoek in de particuliere grachtentuin. Tijdens het derde weekend van juni krijgt de bezoeker de kans om een variëteit aan grachtentuinen te bezoeken.

De grachtentuinen van Amsterdam worden ook wel het best bewaarde geheim van de stad genoemd, omdat ze achter gesloten huizenblokken liggen. Het thema van dit jaar Op bezoek in de particuliere grachtentuin verwijst naar het historische feit dat vrijwel al deze tuinen ooit zijn aangelegd als particuliere tuin bij een woonhuis. Ruim 25 grachtentuinen openen voor het publiek tijdens de Open Tuinen Dagen 2022.

Grachtentuinen Fonds

Het doel van de Open Tuinen Dagen is de aandacht te vestigen op het groene erfgoed van de stad, in dit geval de ‘groene longen’ van de grachtengordel. Maar de doelstelling gaat breder: een gedeelte van de opbrengst van de Open Tuinen Dagen komt ten goede aan het Grachtentuinen Fonds, beheerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Met dit fonds worden Amsterdamse projecten gesteund die toegang tot groen erfgoed stadsbreed mogelijk maken. Van de grachten, voor de stad.

Tickets

Tickets voor de Open Tuinen Dagen 2022 zijn te bestellen via de online voorverkoop in de webshop van Museum Van Loon t/m 16 juni voor €18,- (excl. service kosten).

Gedurende de Open Tuinen Dagen zijn tickets te verkrijgen bij één van de startadressen aan de deur of via de webshop van Museum Van Loon voor €20,00 (excl. service kosten).

Tickets zijn drie dagen geldig, iedere tuin kan eenmaal bezocht worden (uitgezonderd Museum van Loon).

  • Met een stadspas met groene stip is een bezoek aan de Open Tuinen Dagen dit jaar gratis. Op vertoon van uw stadspas aan de kassa van Museum Van Loon ontvangt u een gratis passe-partout.
  • Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

Meer informatie over de Open Tuinen Dagen is hier te vinden: www.museumvanloon.nl/programma/open-tuinen-dagen

Foto: John Lewis

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee