De tuintrends voor 2023 - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuin
Tuin

De tuintrends voor 2023

In de winter zijn veel mensen al bezig met hun plannen voor de tuin in het nieuwe jaar. De tuin is voor veel mensen een plek om je thuis te voelen, om tot rust te komen en om je groene vingers te laten werken en er een prachtige plek van te maken. Elk jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van tuinen, zo ook in het jaar 2023. Nu het einde van het jaar nadert zetten we de grootste en belangrijkste tuintrends voor 2023 voor je op een rij.

Subtiele design tuinmeubelen

Waarom gebruikt men in de huiskamer allerlei mooie design meubelen, maar is dat in de tuin nog niet vaak terug te zien? Dat is een gedachte die bij velen speelt. In het nieuwe jaar zijn de subtiele design tuinmeubelen dan ook een echte trend. In steeds meer tuincentra is er keuze uit verschillende prachtige meubelen zoals tuinstoelen, banken, of tafels. Mooie designmeubelen in kleuren die zijn afgestemd op de rest van je tuin, zijn één van de trends van het nieuwe jaar. Subtiele kleuren met een groen- of bruintint lijken erg populair te gaan worden in 2023!

Grote bomen

Als je de ruimte ervoor hebt, is 2023 hét jaar om een grote of middelgrote boom in je tuin te plaatsen. Een grotere boom geeft het gevoel van ruimte, de open natuur in je eigen achtertuin en kan de tuin een echt natuurlijk beeld geven. Een goed voorbeeld van een boom die je kunt gebruiken in je eigen achtertuin, is een grote treurwilg. Het is een wilg waarbij de takken naar beneden hangen, dat geeft een uniek beeld. Het planten van deze boom is erg belangrijk, want bij een half schuine manier van planten kan de boom prachtig in bloei gaan staan. Bomen zoals de treurwilg bestel je onder andere bij Betuwebomen.nl.

Een duurzame tuin

Duurzaamheid is vandaag de dag een belangrijk thema, en dat zie je in de achtertuin van 2023 ook goed terug. Zo zijn houten tuinmeubelen erg populair, in tegenstelling tot meubelen van andere materialen. Daarnaast is een tuin met veel groen, waar insecten de kans hebben om zich te nestelen, ook erg duurzaam en gaan we veel terugzien in het nieuwe jaar. Een andere vorm van duurzaamheid is de verlichting in de tuin. In plaats van elektra door de hele tuin aanleggen voor goede verlichting, is verlichting op zonne-energie een prima alternatief. Een gezellige sfeer met mooie verlichting in je tuin kan namelijk prima met de energie die overdag door de zonnestralen is opgewekt.

Ga jij in het nieuwe jaar aan de slag met je tuin? Bekijk dan goed hoe duurzaamheid in jouw tuin een grote rol kan spelen. Duurzaamheid toepassen in je eigen tuin is vrijwel altijd mogelijk, op welke manier dan ook. Zo ben je niet alleen aan het bouwen aan een prachtige tuin, maar draag je direct of indirect ook nog bij aan een betere wereld. Twee vliegen in één klap. Succes met het aanpakken van je tuin.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee