Twaalfde Open Tuinendag Utrecht 2023 - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Open tuinendag Utrecht
Agenda

Twaalfde Open Tuinendag Utrecht 2023

Op zaterdag 1 juli 2023 vindt de twaalfde Open Tuinendag Utrecht plaats. Meer dan vijftig particuliere tuinen en pandhoven in en rond de Utrechtse binnenstad, waarvan de meeste niet openbaar toegankelijk zijn, openen dan hun poorten voor het publiek. Dit groene evenement heeft inmiddels een vaste plek op de agenda verworven en trekt jaarlijks tussen de 1500 en 2000 bezoekers.

Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur.
Iedere tuin heeft een uniek karakter, of het nu gaat om grote tuinen van instellingen of kleine particuliere tuinen, verborgen hofjes en pandhoven, tuinen met een sobere architectuur, of tuinen met beelden en vijvers.

Nieuwe tuinen

Nieuw dit jaar zijn onder meer een grote stadstuin aan de Lange Nieuwstraat en een heringerichte tuin aan de Oudekamp, maar ook doen tuinen mee die een enkele keer eerder hebben deelgenomen, zoals de stadstuin achter Pieterskerkhof 7. Uiteraard maken klassiekers als de tuin van Zuylenspiegel aan de A.B.C.-straat en de Gregoriustuin aan de Nieuwegracht ook weer deel uit van het programma, alsmede een viertal tuinen aan de Maliesingel en Maliebaan. De Open Tuinendag Utrecht geeft geïnteresseerden een unieke gelegenheid om van deze bijzondere tuinen te genieten.

Veel keus

Voor de liefhebbers is er veel keus: grote tuinen, kleine tuinen, hofjes, pandhoven van kerken en kloosters, sober aangelegde tuinen en tuinen met beelden en vijvers. Alle tuinen zijn uniek en bieden vaak een verrassende blik op de omringende bebouwing.
Het programma van de Open Tuinendag biedt volop mogelijkheden om een dag in de Utrechtse binnenstad door te brengen. De tuinen liggen op loopafstand van elkaar en een horecagelegenheid is nooit ver weg. In een aantal tuinen vinden muziekoptredens plaats of worden rondleidingen gegeven.

Passe-partout

Op de Open Tuinendag Utrecht op 1 juli 2023 zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van iedere locatie en een handige plattegrond met looproutes. Een passe-partout kost € 15,00 per persoon en is vanaf begin mei verkrijgbaar bij de VVV Utrecht, Domplein 9 of te koop via de webshop van de VVV: www.utrecht-winkel.nl

Informatie

Meer informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee