Om deze redenen wil jij meer groen in huis halen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
planten groen in huis
Kamerplanten

Om deze redenen wil jij meer groen in huis halen

Helaas heeft niet iedereen planten en bloemen in huis. Veel mensen vinden het te veel moeite om planten te verzorgen. Dat is jammer, want hierdoor kan je niet genieten van de voordelen van meer planten en bloemen in huis. Ben je nog aan het twijfelen of je meer groen in huis gaat halen? Laat jezelf dan overtuigen door de onderstaande voordelen. Lees dus vooral even snel verder als je benieuwd bent naar de redenen voor meer groen in huis.

Beter voor de lucht

De kans is groot dat je dit voordeel al eerder hebt gehoord, maar planten zorgen ervoor dat de lucht schoner is. Het kan zomaar voorkomen dat er in jouw woning allerlei stoffen in de lucht hangen die niet goed zijn voor de gezondheid. Dat is niet gek, want tegenwoordig heb je te maken met onder andere uitlaatgassen van auto’s die ervoor zorgen dat de lucht verontreinigd is. Planten zorgen ervoor dat koolstofdioxide wordt omgezet naar zuurstof. Dat betekent dat de lucht een stuk schoner is.

Lekker vrolijk

Veel mensen hebben planten in huis, omdat het gewoon een ruimte veel gezelliger en vrolijker maakt. Dit is ook echt zo, want je kan een betere gemoedstoestand krijgen van groen in huis. Je hoeft alleen maar naar de planten te kijken en je bent al een stuk vrolijker. Een pink princess philodendron is bijvoorbeeld klein, maar ziet er wel heel leuk uit. Er zit zelfs een beetje kleur in verwerkt. En wat het mooie is aan deze plant? Deze specifieke plant heeft niet zoveel verzorging nodig.

Meer concentratie

Doordat de lucht schoner is en je gemoedstoestand beter is, kan dit leiden tot meer concentratie. Mensen zeggen weleens dat werken een stuk beter gaat wanneer er planten in de buurt zijn. Vooral in deze tijden is het handig om planten te hebben in jouw kantoor. Dit geldt voor mensen die veel thuiswerken. Je kan bijvoorbeeld een philodendron melanochrysum op het kantoor zetten. Deze plant ziet er prachtig uit en past zo in een kantoor. Net als de vorige plant heeft deze plant ook niet heel veel eisen. Zet deze plant alleen niet volledig in de zon, want dat is niet zo goed voor deze plant.

Heerlijke nachtrust

De laatste reden om groen in huis te halen, heeft te maken met de nachtrust. Zoals eerder werd gezegd, zorgen planten voor een schone lucht. Dit betekent ook dat het luchtklimaat beter wordt. Om te kunnen genieten van een heerlijke nachtrust, is het van belang dat het luchtklimaat goed is in de slaapkamer. Zorg er dus voor dat je een aantal mooie planten in de slaapkamer hebt staan en geniet van een heerlijke nachtrust.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee