Vijf redenen om een nieuwe keuken te kopen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
keuken
Keuken

Vijf redenen om een nieuwe keuken te kopen

Een nieuwe keuken aanschaffen, is een stap die je niet zomaar zet. Aan dergelijke aankopen ligt doorgaans een zorgvuldige afweging ten grondslag. Toch zijn er voldoende redenen denkbaar om tot aankoop van een nieuwe keuken over te gaan. Twijfel je nog? Beschouw dit artikel dan als een soort test. Hoe meer redenen op jouw situatie van toepassing zijn, hoe vanzelfsprekender het idee is om binnenkort een keukenshowroom binnen te wandelen.

Slijtage van de huidige keuken

Een keuken gaat over het algemeen jaren mee, maar heeft uiteraard niet het eeuwige leven. Meestal is het na een jaar of vijftien wel tijd om de keuken te vervangen, al hangt dat natuurlijk in grote mate af van de manier hoe jij met je spullen omgaat. En niet alleen jij, maar ook je huisgenoten. Hoe meer mensen gebruik maken van een keuken, hoe groter de kans is dat de keuken eerder aan vervanging toe is. Wat slijtageplekken zijn op zich nog niet zo erg, maar als lades niet meer soepel open of dicht gaan of kastdeurtjes gaan klemmen, is een nieuwe keuken kopen geen gek idee. Dan kun je weer jarenlang zorgeloos genieten van je keuken, zonder je te hoeven ergeren aan al die minpuntjes.

Een aanbieding die je niet mag missen

Keukenwinkels vernieuwen voortdurend hun collectie. Showroommodellen maken dan plaats voor nieuwere modellen. Zo kan het gebeuren dat je in een keuken outlet opeens jouw droomkeuken ziet staan voor minder dan de helft van de oorspronkelijke prijs. Zelfs als je keuken nog best een jaartje mee zou kunnen, ben je een dief van je eigen portemonnee als je dan niet op dat moment toeslaat. Zo’n aanbieding is immers altijd uniek in zijn soort, dus te lang wachten, is achter het net vissen. Daarnaast is het bij de grotere keukenzaken vaak mogelijk om deze op bepaalde punten aan te passen. Zo weet je zeker dat de showroomkeuken precies aansluit bij jouw situatie en wensen!

Je huis duurzamer inrichten

Op het gebied van duurzaamheid valt er in menig keuken nog heel wat te bereiken. De koelkast speelt daarbij een cruciale rol. Wanneer heb je dat apparaat voor het laatst vervangen? Als dat meer dan tien jaar geleden was, kun je het beste direct de stekker eruit trekken. De huidige generatie koelkasten is veel zuiniger dan de exemplaren van destijds, dus dat scheelt je flink in de elektriciteitskosten. En hoe zit dat met de vaatwasser en de oven? Precies! Je komt al snel tot de conclusie dat je dan misschien beter alles ineens kunt vervangen en dus tot aanschaf van een nieuwe keuken kunt overgaan.

Onvoldoende opbergruimte

Misschien is er in de loop der tijd iets veranderd in de samenstelling van je gezin of heb je er gewoon wat meer keukengerei bijgekocht? Onvoldoende opbergruimte kan een legitieme reden zijn om een andere keuken aan te schaffen. Misschien kun je op dezelfde oppervlakte efficiënter met de ruimte omgaan door een andere opstelling te kiezen? Meer de hoogte in bijvoorbeeld, of wellicht is er ruimte voor een extra rij kastjes naast het bestaande blok? Een paar extra kastjes kunnen al voldoende zijn om voortaan al je pannen goed kwijt te kunnen. Dat zorgt voor een beter overzicht en levert je een goed gevoel op.

Uitgekeken op de huidige keuken

Los van dit alles kun je natuurlijk ook gewoon uitgekeken zijn op de huidige keuken. Je wilt graag meegaan met de nieuwste trends of je vindt de kleur toch niet meer zo leuk als toen. Al met al breng je toch in een gemiddelde week heel wat uren in de keuken door. Dan moet alles wel een beetje naar je zin zijn, anders komt dat je humeur niet ten goede. Je ziet het: vijf legitieme redenen voor een nieuwe keuken!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee