De beste redenen om voor een waterbed te kiezen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
waterbed
Slaapkamer

De beste redenen om voor een waterbed te kiezen

Een matras zou je één keer in de tien jaar moeten vervangen. Heel veel mensen weten dit niet en slapen soms tot tientallen jaren op hetzelfde matras. Zij hebben niet in de gaten dat zij op een bed liggen waarop zij niet goed tot rust komen. Is het bij jou ook al jaren geleden dat je een nieuw matras hebt gekocht? Dan is het tijd om in actie te komen. Wil je echt goed tot rust komen, dan is een waterbed een echte must. Een waterbed hebben, betekent optimaal tot rust komen en bovendien heb je veel langer plezier van een waterbed. Wij zetten de belangrijkste redenen om er een te kopen voor je op een rij.

Een waterbed ondersteunt je lichaam optimaal

Als je lichaam tijdens het slapen niet goed ondersteund wordt, dan ontwikkel je hoe dan ook klachten. Als je kiest voor een watermatras dan weet je zeker dat je lichaam op alle punten goede ondersteuning krijgt. Het matras vormt zich namelijk naar je lichaam waardoor je altijd goed ligt. Bij een normaal matras wordt deze ondersteuning na verloop van tijd minder door slijtage, maar bij een watermatras blijft de ondersteuning altijd optimaal. En dat merk je niet alleen wanneer je op het matras ligt, dat merk je ook wanneer je wakker wordt. Je zult je namelijk veel energieker voelen omdat je lichaam niet moe is het van corrigeren van je houding. Je kunt daarom optimaal uitgerust aan je dag beginnen. Heb jij dus vaak last van rugpijn, nekpijn of artritis dan is een waterbed een heel goede keus.

Kies een passend matras

Als je een waterbed koopt, moet je een paar keuzes maken. Naast het kiezen van een passend design moet je namelijk ook nadenken over de stabiliteit van het matras. Veel mensen denken dat ze de hardheid van een waterbed kunnen aanpassen door het waterniveau te veranderen, dit is echter een fabel. Daarom is het belangrijk dat je het matras met zorg uitkiest, je wilt immers voorkomen dat je op een te hard of te zacht matras ligt. Er zijn vijf verschillende mogelijkheden: ongestabiliseerd, licht-, middel-, zwaar- en extra zwaar gestabiliseerd. De stabiliteit wordt uit de fibermatten geput; hoe meer fibermatten, hoe stabieler het waterbed wordt. Als je geen idee hebt welk matras het beste op jouw wensen zal aansluiten, is het wijs om even langs een speciaalzaak te gaan. Daar kun je de opties uittesten en met elkaar vergelijken.

Een waterbed is veel hygiënischer

Veel mensen komen niet goed tot rust omdat zij allergisch zijn voor de huisstofmijt. Dit kleine beestje nestelt zich graag in stoffen en je matras is een broedplaats voor deze diertjes. Kies je voor een waterbed, dan hoef je nooit bang te zijn dat je hier huisstofmijten in zult aantreffen. Dat maakt dat je geen last krijgt van je luchtwegen en ogen dus je kunt echt tot rust komen. Bekijk welk waterbed jij het liefst wilt en bestel hem vandaag nog.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee