3 redenen om voor een gietvloer te kiezen - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
gietvloer
Huis

3 redenen om voor een gietvloer te kiezen

Gietvloeren zijn uniek in hun soort. Typerend voor de gietvloer is dat deze niet – zoals bij de meeste andere vloeren – wordt gelegd, maar wordt gegoten. De naam verklapt dit natuurlijk al een beetje. Deze unieke legwijze creëert een unieke en bovenal moderne look die in geen enkele woning misstaat. De vloer past bij elke woonstijl en biedt ook nog eens ongelooflijk veel voordelen.

Ben jij dus op zoek naar een nieuwe vloer en gaan je gedachten steeds meer uit naar een gietvloer? Maar ben je nog altijd niet overtuigd? Dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen. Wij geven je drie goede redenen om voor een gietvloer te kiezen.

Geschikt voor alle kamers

Ben je op zoek naar een vloer die in de gehele woning gelegd kan worden? Zodat je eenvoudig één geheel kunt creëren? Dan is een gietvloer van coatingvloer.nl een goed idee. Het voordeel hiervan is namelijk dat ze geschikt zijn voor alle kamers. Een gietvloer is uitermate goed bestand tegen vuil en vocht. Hierdoor kan deze ook uitstekend worden gebruikt in de keuken of de badkamer. Dat maakt dat je geen aparte vloeren in deze ruimtes hoeft te leggen. Een gietvloer is geschikt voor werkelijk alle kamers.

Wist je dat de vloer ook nog eens te combineren is met vloerverwarming? Hij geleidt de warmte goed, waardoor je hier meer rendement uit kunt halen. Bovendien werkt de vloer brandwerend. Hierdoor ontstaan er geen onnodige gevaarlijke situaties.

Betere akoestiek in huis

Een goede vloer doet wonderen voor de akoestiek in huis. Merk je echter dat er veel overlast is in huis door het getik op de vloer? Simpelweg omdat de kinderen boven lekker aan het spelen zijn en het huis erg gehorig is? Dan kan een gietvloer al een groot verschil maken. Deze vloer werkt uitermate geluiddempend en zorgt dus direct voor een betere akoestiek in huis. Dit is tevens een prettig idee voor appartementen. Zo ervaren de buren minder snel overlast.

Eenvoudig te reinigen

In een druk gezin valt er altijd wel wat schoon te maken. De vloer heeft het dan ook zwaar te verduren. Tijdens het eten wordt er constant geknoeid, de kinderen lopen met modder aan hun schoenen de kamer in en de hond stoot ondertussen jouw (welverdiende!) glas wijn om. Grr!! Tegelijkertijd geven dit soort dingen ook enorme vlekken en daar is niet elke vloer even goed tegen bestand.

Dan is het goed om te weten dat een gietvloer heel eenvoudig gereinigd kan worden. Dit komt vooral door de naadloze uitstraling. De vloer is volkomen vlak en er kunnen geen vieze restjes in de naden blijven zitten. Even snel stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer in topconditie te houden.

Wist je dat een naadloze gietvloer enorm goed scoort op het gebied van hygiëne? Hierdoor worden deze vloeren ook steeds vaker in commerciële keukens geplaatst. Ook zien we ze steeds meer terug in gebouwen waar hygiëne een belangrijke rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan zorginstellingen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee