Alles wat je moet weten over de gietvloer - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
epoxyvloer
Huis

Alles wat je moet weten over de gietvloer

De vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer binnen de ruimte. Bovendien moet deze ook praktisch zijn en passen bij jouw leefsituatie en de inrichting van het huis. We kennen allemaal wel de alledaagse vloeren zoals laminaat en pvc, maar er zijn ook vloeren die iets minder bekend zijn. Denk bijvoorbeeld aan de gietvloer. Toch heeft deze bijzondere vloer de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen en dat is zeker niet zonder reden.

Ben jij nieuwsgierig naar de voordelen van de gietvloer? Of ben je gewoon benieuwd wat je van deze bijzondere vloer kunt verwachten? In dit artikel vind je alles wat je moet weten.

Wat is een gietvloer?

Om de voordelen beter te kunnen begrijpen, is het belangrijk om te weten wat een gietvloer precies is. Eigenlijk geeft de naam al heel veel prijs. Een gietvloer is namelijk een vloer die middels gieten wordt aangebracht op een dragende vloer. De vloer is meestal gemaakt van kunststof. Hierbij maken we onderscheid tussen een gietvloer op basis van epoxy of polyurethaan. Met name de epoxyvloeren van www.Expoywinkel.nl zijn erg populair. De voordelen hiervan, zetten we hieronder op een rijtje.

Prachtige eenheid

Een van de grootste voordelen van een gietvloer is dat het voor een prachtige eenheid in huis zorgt. In de meeste woningen zien we tegenwoordig namelijk verschillende soorten vloeren in huis. In de woonkamer een sterkere pvc-vloer, op de plekken waar minder vaak gelopen wordt: een goedkoper laminaat, vloerbedekking op zolder en waterbestendige tegels in de badkamer. Handig, maar hierdoor wordt elke ruimte wel van elkaar afgezonderd.

Je kunt voor veel meer eenheid en een veel ruimtelijker gevoel zorgen, door alle vloeren gelijk te houden. Een gietvloer helpt hierbij. Niet alleen is deze gemakkelijk in de gehele woning aan te brengen, ook is deze voor elke ruimte geschikt. Zelfs in de badkamer. De vloer is namelijk geheel waterdicht, waardoor hij zonder problemen in direct contact kan staan met water.

Gemakkelijk te reinigen

Met een druk gezin weet je ook hoe snel er vlekken op de vloer kunnen ontstaan. Eten dat wordt gemorst, een beker die omgaat, kinderen die hun schoenen vergeten uit te trekken bij binnenkomst en ga zo maar door. Bij sommige vloeren trekt dit vervolgens heel snel in. Knoei bijvoorbeeld maar eens tomatensaus op een houten vloer. Het is heel lastig om die vlekken er volledig uit te krijgen. Ook bij vloerbedekking zijn dergelijke vlekken ongelooflijk lastig te verwijderen. Bij een gietvloer heb je dit probleem gelukkig niet. Enkel een vochtig doekje is voldoende om de vloer snel te reinigen. Wel zo handig.

Geluiddempend

Nog een groot voordeel als je de buren niet tot last wil zijn, is dat de vloer enorm geluiddempend is. Je kunt zonder problemen over de vloer lopen, zonder dat de buren of de rest van het gezin dit horen. Zo zorg je dus niet alleen voor minder overlast bij de buren, maar ook bij de eigen gezinsleden. Handig als jij vroeg je bed uit moet en de anderen nog even lekker willen blijven liggen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee