Nieuwe trend: desert chique - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
terracotta
Styling

Nieuwe trend: desert chique

Desert chique is een nieuwe woontrend die al het mooie van de woestijn laat zien. Hiermee maak je van je huis een ware oase. Denk maar eens aan de sprookjes met de prachtige Midden-Oosterse paleizen. Deze stijl brengt natuurlijke elementen, levendige texturen en subtiele kleuren bij elkaar. Ben jij benieuwd hoe jij deze interieurstijl in je eigen huis terug kunt laten komen? Lees dan snel verder!

Je interieur begint bij de vloer

Wanneer je interesse hebt in de desert chique woonstijl, is het belangrijk om goed na te denken over je vloer. Dit is de basis van de rest van jouw interieur. Zoek daarom naar een vloer die past bij de rustige zandkleuren van de woestijn. Warm en robuust zijn woorden die naar boven komen wanneer je naar de vloer kijkt.

Een recht patroon komt het best tot zijn recht bij deze woonstijl, bijvoorbeeld een mooie laminaatvloer met noesten en een realistische houtstructuur. Eigenlijk zijn alle vloeren van hout of met een houtlook geschikt voor deze woontrend. Dit komt doordat ze goed te combineren zijn met de gezellige en gedetailleerde accessoires.

Een weidse uitstraling

Deze woonstijl kenmerkt zich met een minimalistische uitstraling. Breng gerust kleuren en vormen in huis, maar wees hier niet te uitbundig in. Een minimalistische inrichting weerspiegelt de grote uitgestrekte vlaktes van de woestijn. Ga voor laminaat met brede planken om deze weidse uitstraling te realiseren. Door het grote oppervlak van de planken creëer je de illusie dat de ruimte groter is.

Naast de afmeting van de planken is het kleurgebruik erg bepalend in de uitstraling. Ga voor wat lichtere zandkleuren, zoals beige of lichtbruin. Door in je meubels kleur terug te laten komen, maak je de ruimte toch wat speelser en de lichte kleuren combineren perfect met het groen van planten.

Maak het af met accessoires

Bij desert chique kun je zeker gebruikmaken van kleuren. Zorg er wel voor dat het eindresultaat in evenwicht is, door te kiezen voor warme aardetinten. Vermijd felle kleuren die te veel contrasteren met de lichte kleuren. Zandtinten, aards bruin, warm grijs, terracotta en details met goud en koper komen veel terug in deze interieurstijl.

Doordat de vloer rust uitstraalt is het leuk om accessoires toe te voegen aan je interieur. Denk hierbij aan gezellige kaarsenhoudertjes van goud, of een leuke fotolijstje met bronzen details. Ook aardewerken plantenpotten zijn erg leuk om de ruimte af te maken. Zet er een mooie grote plant in en je hebt gelijk sfeer in huis.

Welke meubels kies je?

Nu we het gehad hebben over de accessoires is het natuurlijk ook leuk om na te denken over de meubels die je in het interieur gaat verwerken. Meubels die gemaakt worden van natuurlijke materialen passen ontzettend goed bij desert chique. Denk hierbij aan riet, rotan, onbewerkt hout en kurk.

Verplaats je in de cultuur van de woestijngebieden. Tapijten met mooie patronen en verschillende texturen zijn altijd een goede toevoeging. Natuurlijk kun je ook nadenken over het textiel van je bank, een stoel of je gordijnen. Geweven stoffen, fluweel, linnen en katoen zijn hier een goed voorbeeld van. Je hebt in ieder geval genoeg mogelijkheden om jouw interieur af te maken.

Het gaat om het complete plaatje

We hebben het gehad over de vloer, de meubels en de accessoires. Toch gaat het om het totaalplaatje, dus kies niet voor afzonderlijke elementen, maar maak er een geheel van. Omdat de vloeren in de fabriek gemaakt worden, is er erg veel keuze in verschillende kleuren en structuren. Daarom kun je de vloer kiezen die het beste past bij jouw smaak. Door de meubels hierop uit te kiezen en de ruimte verder op te leuken met gezellige accessoires maak je het plaatje af!

Ben jij overtuigd en wil je deze stijl in huis halen? Wacht dan niet langer en begin je zoektocht met een nieuwe vloer! Natuurlijk kun je ook kiezen voor elementen van deze woonstijl, zodat je niet direct een volledig nieuwe inrichting nodig hebt. Eén ding is zeker! Er zijn talloze opties om jouw interieur een vleugje desert chique te geven!

Fotografie: Jeroen van der Spek

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee