wat worden de trends volgens parijs
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Algemeen

En…wat worden de trends volgens Parijs?

collage-parijs

Parijs, september 2013. We zijn op de beurs Maison et Objet: hallen vol nieuwe spullen.  Hoezo crisis? Om 10 uur ’s morgens gaat de beurs open en om 7 uur ’s avonds sluiten de deuren. Er is zo veel te zien, dat we ons opsplitsen in drie groepjes. We spreken af veel aantekeningen en foto’s te maken om die tijdens de lunch uit te wisselen. Ook maken we  een groeps-app aan, zo kunnen we elkaar wijzen op niet te missen stands en merken.

Voor de duidelijkheid: Maison et Objet is geen tuinbeurs, oneerbiedig gezegd gaat het hier om spulletjes: accessoires en kleine meubels voor huis en tuin. We gaan op zoek naar de trends en nieuwigheden voor komend jaar.

Na een intensieve beursdag heb ik het antwoord op de vraag die ik altijd krijg bij thuiskomst: ‘En… wat worden de trends volgend jaar?’ Kort samengevat zagen we een frisse optimistische sfeer, met veel romantiek,  brocante en remakes van oude voorwerpen. Ook de Scandinavische  invloed was duidelijk aanwezig: eenvoudige heldere ontwerpen, zacht door kleur- en materiaalgebruik. De 10 trends die het meest in het oog sprongen:

trend 1: veel zwart-wit én kleur Veel zwart-wit, dat is fijn, want dat is ook heel mooi in de tuin, bij al het groen. De pasteltrend zet door en ook de zogenaamde tussenkleuren: blauwgroen, bruinoranje, mosterdgeel, allemaal met een grijzige ondertoon.

trend 2: licht en naturel Mooi vonden we ook het gebruik van lichte, naturelle materialen, zoals hout en bamboe. Dat laatste werd toegepast in gevlochten manden in alle soorten en maten en ook omgekeerd, als lampenkap.

trend 3: dip en tie-dye De accessoires, van gordijn tot bloempot, zijn niet helemaal dekkend geverfd of geglazuurd, maar gedipt of een tie-dye patroon.

trend 4: fotoprints Er was niet veel dessin meer te zien maar wel veel fotoprints. Bijvoorbeeld een poefje met een print van een omgehakte boomstam, zodat het net een omgehakte boomstam is, ben ik nog te volgen?

trend 5: klein is het nieuwe groot We zagen een groot aantal minibedrijven dat één klein product showde: een leuk gevlochten rieten houder voor een waterflesje aan je fietsstuur, of een paardenbloem-pluizenbol kunstig gegoten in kunsthars. Klein is het nieuwe groot!

trend 6: kisten en kasten Opvallend veel kisten en kleine kasten: al je tuingereedschap bij elkaar opgeborgen. Ik voelde een goed voornemen opkomen.

trend 7: kaplaarzen van aardewerk Grappig:  alledaagse voorwerpen als emmers en kaplaarzen, maar dan van aardewerk.

trend 8: gevouwen van porselein Gevouwen voorwerpen van porselein of papier, heel fijntjes maar niet voor buiten.

trend 9: linnen tuinschorten en email Mooi: simpele linnen schorten in de prachtige kleuren, leuk voor in de tuin. Ook erg geschikt voor buiten: emaillen accessoires, in oude groentinten en grijs.

trend 10: binnen tuinieren Om toch te eindigen met de plantjes; de hortensia is terug van nooit helemaal weggeweest. We gaan weer volop aan de kamerplant: een dienblad vol cactusjes, een hangende gatenplant of complete binnen border. Lekker in huis verder tuinieren!

 

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee