Nieuwe seizoen van Hortus Bulborum Limmen begint op 28 maart - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Hortus Bulborum museumtuin Limmen
Agenda

Nieuwe seizoen van Hortus Bulborum Limmen begint op 28 maart

Vanaf 28 maart 2024 zal de Hortus Bulborum in Limmen haar deuren weer openen voor bezoekers. Dankzij de milde winter en recente warme temperaturen kunnen bezoekers dit jaar weer vroeg genieten van duizenden tulpen, hyacinten, narcissen, krokussen en fritillaria’s.

De Hortus fungeert als een levend museum van oude plantensoorten, sommige daterend van vóór 1900, waaronder de fritillaria ‘Persica’ uit 1577 en de Duc van Tol ‘Red and Yellow’ uit 1595, die nog steeds met zorg worden gekoesterd. Dit jaar begon de laatstgenoemde zelfs al eind februari te bloeien, een record voor dit vroege stadium van het voorjaar. In vergelijking hiermee bloeide dezelfde tulp tijdens het koudste winterjaar pas op 12 april. De tuin wordt het hele jaar door onderhouden door een toegewijd team van vrijwilligers, met activiteiten die variëren per seizoen.

Bezoekers worden verwelkomd door een gastheer die graag meer vertelt over de bloeiende planten en hun teelt. In de authentiek nagebouwde bollenschuur is er gelegenheid om koffie, thee of frisdrank te drinken.

De Hortus is toegankelijk van 28 maart 2024 tot en met 16 mei 2024. Groepen tot 20 personen kunnen ook een rondleiding krijgen. Voor meer informatie kunt u terecht op de volledig vernieuwde website van de Hortus.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee