Met deze 5 tips kun je zelf je tuin inrichten deze zomer! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
zomer tuin
Styling

Met deze 5 tips kun je zelf je tuin inrichten deze zomer!

Als de zomer nadert en de kriebels beginnen te komen, dan wordt het de hoogste tijd om met de tuin aan de slag te gaan. Want zo gauw het kan, wil je natuurlijk buiten genieten van de heerlijke zomerzon. Zorg dus dat je goed voorbereid bent en dat de tuin goed ingericht is. Wij geven je alvast vijf gouden tips.

Privacy

Als je echt wilt genieten van de tuin en die helemaal naar wens in wilt richten, is privacy belangrijk. Je kunt dat op verschillende manieren waarborgen. Je kunt een hekwerk om de tuin maken bijvoorbeeld. Je kunt echter ook kiezen voor een schutting, die je in allerlei soorten en maten aan kunt schaffen. Ook een voorgekweekte beukenhaag van de kweker kan je precies de privacy geven die je wenst. Verder kan een pergola een uitkomst zijn, terwijl ook een grote parasol uitkomst kan bieden.

Maak zelf tuinbanken

Het inrichten van de tuin valt of staat natuurlijk met de zitmogelijkheden die je hebt. Want uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling om optimaal te relaxen in de tuin en om lekker bij te kleuren in je eigen tuin. Je kunt in dat kader prima zelf tuinbanken maken. Moeilijk is het niet. Met een bouwhandleiding en het juiste materiaal kan iedereen er mee aan de slag.

Schoon en netjes

Zorg dat, voor je de tuin in gaat richten, de tuin helemaal schoon en netjes is. Haal de aanslag van de tegels met heet water en een veger. Gebruik liever geen hogedrukreiniger. Dit kan de tegels aantasten en dat zou jammer zijn natuurlijk. Verder zorg je dat de rommel is opgeruimd en dat de bomen, planten en struiken gesnoeid zijn.

Check de tuinstoelen

Behalve tuinbanken, check je ook de tuinstoelen voor de eerste zomerdag een feit is. Kijk of de kwaliteit nog toereikend is en tel of je voldoende stoelen hebt. Maak de tuinset compleet zodat je vanaf de eerste zomerdag optimaal kunt genieten van de heerlijke zomerse temperaturen. Heb je nog geen loungebank; we kunnen het zeker aanraden deze aan te schaffen!

Denk aan een overkapping

Wil je de stijl van jouw woonkamer doortrekken naar buiten, denk dan aan een overkapping. En mocht je nou helemaal voldoende ruimte in de tuin hebben, denk dan eens serieus aan een tuinhuisje. Het liefst ontwerp je die zelf, zodat je een tuinhuisje krijgt dat helemaal naar jouw wens is gemaakt en dat past bij de rest van de tuin.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee