Manieren om je huis op te leuken! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
houten wandpaneel
Interieur

Manieren om je huis op te leuken!

Heb jij soms ook het idee dat een bepaalde kamer wat mist? Of heb je een leeg stuk muur waar je graag iets mee zou willen doen, maar heb je geen idee wat? Zo ver als een fotowand of een kunstwerk aan de muur kom je misschien nog wel, maar als je echt een keer wat anders wilt, kan dit soms lastiger te bedenken zijn. In dit artikel geven we je wat tips en inspiratie wat je met een lege ruimte of muur kunt doen om zo je huis op te leuken!

Woonkamer of keuken met een houten wandpaneel

Als je je woonkamer of keuken wat op wilt leuken, kun je er bijvoorbeeld aan denken om iets met de muur te doen. Dit is een makkelijke manier om niet de hele indeling om te hoeven gooien, maar wel meteen een heel andere ‘’look’’ aan deze kamer te geven. Denk bijvoorbeeld aan een houten wandpaneel. Dit is een wand die bestaat uit smalle latten hout. Het geeft een speelse en unieke structuur aan een kamer, maar het geeft tegelijkertijd meer diepte. Je kunt helemaal zelf kiezen hoe groot of klein je een houten wandpaneel wilt. Je kunt bijvoorbeeld een stuk achter je televisie doen of een hele muur. Ook de breedte en kleur hout van de wandpanelen kun je helemaal zelf naar smaak kiezen. Dit is de perfecte manier om je woonkamer of keuken op een makkelijke manier een nieuwe uitstraling te geven!

Het zit in de details

Door kleine details in je huis aan te passen, kun je zo al een hele nieuwe look aan je huis geven. Je kunt bijvoorbeeld de deurklinken veranderen of je kussenhoezen eens vervangen. Ook muurdecoraties die je al hebt, kun je vervangen of veranderen, om zo de hele sfeer van je huis aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor kleuren passend bij het seizoen; lichte kleuren in de lente en zomer, en wat donkerdere kleuren in de herfst en winter. Zo heeft je huis elk seizoen een kleine transformatie, waardoor je er niet op uitgekeken raakt.

Doe-het-zelf

Heb je een middagje of avondje niks te doen? Ga dan eens zelf iets leuks maken! Je kunt heel makkelijk zelf een poef, boekenkast of wandrek maken met een paar verschillende onderdelen. Denk aan een boekenkast van houten kratjes of een wandrek gemaakt van buizen. Je kunt ook je huidige meubels of accessoires pimpen met een likje verf of een glansvernis. Zo zien je meubels er weer als nieuw uit en krijgt je huis meteen een andere uitstraling! Of ga naar je lokale kringloopwinkel en scoor hier een houten kastje om die zelf te verven en te pimpen. Zo krijg je unieke meubels en accessoires die niemand heeft. Dat is nog eens leuk én duurzaam!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee