Zoveel deurklinken om tussen te kiezen, maar welke past bij mij? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
deurklink
Styling

Zoveel deurklinken om tussen te kiezen, maar welke past bij mij?

Deurklinken heb je in verschillende vormen en stijlen. Het lijkt een simpel en praktisch product puur gemaakt voor de functionaliteit ervan. Zo’n product waar je in de snelheid even eentje van uit het rek trekt, om vervolgens weer door te kunnen met de echt serieuze interieurvragen in je leven. Maar vergis je niet. Een deurklink kan een deur maken of breken. Ook al heb nog zo’n prachtige deur, met de verkeerde klink erop kan het eruit zien als een vlag op een modderschuit. Styling zit hem juist in de details. En een deurklink is zo’n detail. Hoe klein en saai functioneel hij ook is, het kan echt het verschil maken tussen ‘fantastisch’ en ‘nee, het is het net niet’. De juiste deurklink kan een elegante toets geven aan elke kamer, terwijl de verkeerde klink afbreuk kan doen aan de algehele esthetiek.

Om je een beetje op weg te helpen in de grote jungle der deurklinken hebben we wat verschillende stijlen en vormen voor je op een rij gezet. Lees het allemaal in alle rust door en probeer dan voor jezelf te bepalen welke deurklink eigenlijk het best zou passen bij jou en je interieur.

Traditionele deurklinken

Traditionele deurklinken zijn meestal gemaakt van messing of brons en hebben een klassieke, tijdloze uitstraling. Ze zijn vaak sierlijk gevormd met ingewikkelde ontwerpen en details en hebben vaak een gepolijste afwerking. Traditionele deurklinken zijn zeer geschikt voor formele en traditionele interieurs. Ze kunnen ook goed werken in een meer moderne inrichting, door het toevoegen van net dat extra vleugje elegantie en verfijning. Traditionele deurklinken vind je veelal in jaren dertig-woningen en boerderijen.

Moderne deurklinken

Moderne deurklinken zijn meestal strak en minimalistisch van ontwerp, met kaarsrechte lijnen en eenvoudige vormen. Ze zijn vaak gemaakt van roestvrij staal of andere moderne materialen en hebben een matte of geborstelde afwerking. Modern gevormde deurklinken zijn ideaal voor moderne en minimalistische interieurs, zoals je die in veel stedelijke appartementen of loftruimtes vindt. Ze kunnen ook goed werken in meer traditionele interieurs als een manier om een moderne touch te introduceren.

Rustieke deurklinken

Rustieke deurklinken zijn meestal gemaakt van hout of smeedijzer en hebben een ruwe, natuurlijke uitstraling. Ze hebben vaak eenvoudige, organische vormen en texturen en kunnen een verweerde afwerking hebben. Rustieke deurklinken zijn zeer geschikt voor landelijke, cottage, of boerderij-stijl interieurs, evenals hutten of lodges. Ze kunnen ook goed werken in meer moderne interieurs als een manier om een vleugje warmte en textuur te creëren.

rustieke deurklink

Art Deco deurgrepen

Art Deco deurklinken worden gekenmerkt door hun geometrische vormen, gedurfde lijnen en sierlijke details. Zij worden vaak gemaakt van chroom of andere metalen en kunnen een gepolijste of gelakte afwerking hebben. Art Deco deurklinken zijn zeer geschikt voor interieurs met een vintage of retro gevoel. Ze kunnen ook goed werken in meer hedendaagse interieurs voor een vleugje glamour en verfijning.

Franse deurklinken

Franse deurklinken zijn typisch sierlijk en elegant met ingewikkelde ontwerpen en delicate details. Ze zijn vaak gemaakt van messing of brons en kunnen een gepolijste of verouderde afwerking hebben. Franse deurklinken zijn zeer geschikt voor interieurs met een Franse of Europese uitstraling, zoals chateaus of villa’s. Ze kunnen ook goed werken in meer traditionele interieurs voor net dat vleugje romantiek en elegantie.

Glazen deurklinken

Glazen deurklinken zijn meestal helder of mat en kunnen een eenvoudig of sierlijk ontwerp hebben. Ze zijn vaak gemaakt van glas of kristal en kunnen worden gecombineerd met metalen of messing hardware. Glazen deurklinken zijn zeer geschikt voor interieurs met een moderne of glamoureuze uitstraling, zoals Art Deco of Hollywood Regency stijlen. Ze kunnen ook goed werken in meer traditionele interieurs als een manier om een vleugje elegantie en verfijning te introduceren.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee