4 eenvoudige manieren op te besparen op stookkosten - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
verwarming
Tips

4 eenvoudige manieren op te besparen op stookkosten

Nu de energieprijzen zo hoog zijn, is het belangrijk om na te denken over manieren om te besparen op verwarmingskosten. Verwarmingsrekeningen zijn vaak één van de hoogste energiekosten van een gezin. Toch willen we niet kouvatten, dus wat zijn nu goede oplossingen hiervoor? In dit artikel vind je enkele eenvoudige tips en trucs om je portemonnee gevuld te houden en toch warm te blijven.

1. Installeer een programmeerbare thermostaat

Een programmeerbare thermostaat is een uitstekende manier om de verwarmingskosten te verlagen. Hiermee stel je temperaturen in voor verschillende momenten van de dag, zoals wanneer je slaapt of niet thuis bent. Je past de temperatuur dienovereenkomstig aan, waardoor je energie en geld bespaart. Bovendien worden veel modellen geleverd met “slimme” functies waarmee je je thermostaat op afstand bedient via een app of een website.

2. Isoleer je huis

Een andere effectieve manier om te besparen op stookkosten, is door je huis te isoleren. Dit doe je bijvoorbeeld met muurisolatie of pir isolatieplaten. Dit soort isolatie zorgt ervoor dat kou niet makkelijk binnendringt en warmte juist beter binnen blijft. Hierdoor is het minder nodig om de verwarming aan te zetten, waardoor je dus een hoop geld bespaart.

3. Dicht ramen en deuren af

Een andere manier om verwarmingskosten te verlagen, is door ervoor te zorgen dat alle ramen, deuren en andere openingen goed zijn afgedicht om luchtlekken te voorkomen. Weerstrippen rond deurkozijnen is een goede plek om te beginnen; dit zorgt ervoor dat tocht de temperatuur in je huis niet beïnvloedt, waardoor je minder behoefte hebt aan extra warmte tijdens koude dagen.

4. Controleer je luchtfilters

Iedere maand of twee je luchtfilters vervangen helpt ook om de verwarmingskosten te verlagen door de luchtstroom te vergemakkelijken; verstopte filters maken het moeilijker voor de warme lucht uit de verwarming om efficiënt door het huis te circuleren, wat betekent dat de verwarming harder (en langer) moet werken dan nodig is om de temperatuur in huis op het gewenste niveau te krijgen.

Geld besparen en het milieu beschermen

Het verlagen van de stookkosten hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Door deze eenvoudige tips te volgen, bespaar je op maandelijkse energierekening en kan je je gezin toch warm houden in de winter of koude dagen. Bovendien zijn deze tips niet alleen goed voor je portemonnee; het zijn ook geweldige manieren om energie te besparen, wat ook nog eens helpt om ons milieu te beschermen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee