Een magische oosterse oase op je eigen balkon, terras of patio - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Oosterse styling
Styling

Een magische oosterse oase op je eigen balkon, terras of patio

Met een zinderende zwoele zomer vlak om de hoek, is niets leuker dan jouw eigen balkon, terras of patio volledig om te toveren tot een waar Oosters sprookje!

Is jouw balkon, terras of patio maar klein? Dat maakt niets uit! Zolang je maar de juiste accessoires kiest, bereik je met maar weinig moeite èn ruimte al heel snel een groots effect! Lees snel wat je allemaal kunt doen om van jouw saaie buitenruimte snel verleden tijd te maken, zodat je je al snel kunt wanen in magische oosterse sferen.

1. Leg een mooie houten vloer neer

De meeste balkons en terrassen zijn veelal verrijkt met de meest afzichtelijke betonnen vloertjes of stoeptegels! Stop! Dit kan anders! Wat dacht je van mooie lichte of juist hele donkere houten latten over de hele grondoppervlakte, ook wel houten vlonderplanken genoemd. Ook zijn er in diverse winkels hele mooie houten kliktegels te verkrijgen in de mooiste designs. Waar je ook voor kiest, het toverwoord is hout. Want niets brengt een balkon-, terras-, of patiovloer meer warmte als een houten vloer.

2. Leg een schitterend kleed op je houten vloer

Een enorm belangrijk onderdeel van het verkrijgen van die warme Oosterse sfeer in je buitenruimte is het neerleggen van een typisch Oosters kleed. Niet alleen voegt het type materiaal op je vloer meer warmte toe aan je balkon, terras of patio. Ook draagt het design van zo’n typisch Oosters kleed veel bij aan het creëren van het totale Oosterse plaatje. Kijk eens naar deze buitenkleden webwinkel voor inspiratie.

Duizendblad

Duizendblad

3. Kies één plaats uit op de grond waar je een aantal kleine planten bij elkaar zet

Als je denkt aan oosters ingerichte interieurs zijn het niet de bloemen of planten die je als eerste in het oog springen. Vanwege de rijkheid van het typische oosterse designs zou het visueel gezien ook te druk worden als je hier ook nog een paar hele grote planten tussen zou plaatsen. Dat gezegd hebbende, niets maakt een ruimte warmer en huiselijker dan een aantal zeer fraaie planten. Kies dus een paar mooie exemplaren uit die bij jouw gevoel het beste in een Oosters interieur passen, maar houdt het klein en bescheiden. Plaats de planten bij voorkeur op de grond. Als je ze aan de muur hangt, trekken ze al snel de meeste aandacht, waarmee je je Oosterse sfeer wat meer teniet doet. Met deze planten weet je in ieder geval zeker dat je niet de plank mis zult slaan als het gaat om het bereiken van een mooie Oosterse sfeer: een Olijfboom, de Fazantenbes, de Watersla of Mosselplant (Pistia), de Rozemarijn, de Vijg en het Duizendblad.

4. Creëer je sprookje met oosterse lampen

Als er iéts is waar je wel een duizend-en-één-nacht gevoel mee creëert, dan zijn het wel Oosterse lampen. Het wordt al erg moeilijk om een Oosterse sfeer te creëren zonder typisch Oosters kleed, maar proberen een Oosterse sfeer te creëren zὸnder Oosterse lampen, achten wij vrijwel als onmogelijk. Kortom, wat je ook doet om je Oosterse paradijs te creëren, een Oosterse lamp moét erbij!

5. Kussens, kussens, kussens, kussens, en nog meer kussens

Als jij je balkon, terras of patio tot een ware Oosterse hemel wilt omtoveren, zet je minimalistische mindset dan maar aan de kant! Zeiden we je net nog om vooral wat zuiniger om te springen met de hoeveelheid en de grootte van de planten, voor de kussens geldt dat zeer zeker niet! Hoe méér en hoe gróter, hoe béter luidt het credo hier! En natuurlijk moeten alle kussens in een verscheidenheid van de meest sprookjesachtige kleuren gepositioneerd worden over heel je balkon/terras/patio. Denk hierbij aan hemelsblauw, helderpaars, dieprood en donkergoud. Leef je uit! Nu mag het!

We wensen je veel plezier met het creëren van jouw eigen Oosterse droomparadijs! Laat die warme zomer maar komen, jij bent er klaar voor!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee