Liefde in je huis: een romantische woonkamer - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
romantische woonkamer
Woonkamer

Liefde in je huis: een romantische woonkamer

Of je nu een relatie hebt of single bent, niets is fijner dan je in een woonkamer te begeven die gevuld is met liefde. Maar hoe creëer je nu zo’n kamer vol sfeer en intimiteit? Hoe creëer je een romantische woonkamer waar je je vingers bij aflikt?

Het belangrijkste van zo’n kamer is, dat je je eigen persoonlijkheid erin legt. Want een echte romantische kamer is een kamer waar de ziel en zaligheid van de eigenaar in verborgen ligt. Maar dat is niet het enige! Hierbij een aantal leuke en handige tips om de romantiek in je kamer nog eens extra te versterken:

Tip 1: Verf doet wonderen

Haal bij de verfspecialist een zacht kleurenpalet-kaartje waar je vervolgens al je spulletjes op afstemt. Kleuren die veelal met romantiek worden geassocieerd vanwege de vriendelijke, zachte en lieve uitstraling zijn kleuren die geïnspireerd zijn door o.a. koraal (grijs-wit), mineralen (zacht roze), kiezels (groen-grijs), eierschalen (beige-bruin), schelpen (lila), kalksteen (zachtgeel) en zand.

Tip 2: Hou je van een brocante interieur?

Ook dat is heel romantisch! Om dat te bereiken moet je je met name focussen op het combineren van sfeervolle houten meubels, warme en zachte stoffen, glimmende objecten en zachte kleuren. En stap eens een antiquair of kringloopwinkel binnen! Als je goed zoekt, kom je daar misschien ook hele mooie brocante pareltjes tegen die toevallig net prachtig binnen jouw huidige brocante interieur passen. Omdat sommige van deze meubels prijzig kunnen zijn, is het handig om even te checken of je inboedelverzekering schade aan of diefstal van je meubel dekt.

Tip 3: Werk veel met stofjes

Dat brengt veel zachtheid, warmte en sfeer in je woonkamer. Kies dan ook in plaats van luxaflex voor mooie zachte gordijnen. Afhankelijk van je eigen persoonlijkheid en smaak kun je hierbij zowel kiezen voor wollige stoffen, katoenen stofjes, als glimmende stofjes. Natuurlijk kun je ook met luxaflex een romantisch gevoel creëren in je woonkamer, alleen in dit geval zal je iets meer aandacht moeten leggen op de rest van het interieur wat betreft gevoel van romantiek (denk bijvoorbeeld aan extra veel kussentjes op de bank, een zacht wollig tapijt, of mooie opvallende stoeltjes met romantisch bloemenpatroon).

Tip 4: Verlichting

Vind je het moeilijk om meer romantiek in je woonkamer aan te brengen? Met kaarsen en sfeervolle verlichting kom je ook al een heel eind! Met één druk op de knop kun je je strak witte minimalistische koele woonkamer toch omtoveren tot de meest zwoele en romantische plek van het huis. Een absolute aanrader als je het vervangen van al je meubels toch niet zo ziet zitten om die romantische sfeer te creëren. Let met kaarsen wel op! Vergeet ze niet uit te blazen als je het huis verlaat of gaat slapen. Check nog even je opstalverzekering of die brandschade dekt, dan weet je dat ook, mocht er ooit iets gebeuren.

Tip 5: Bloemen

Wat breng je je partner als je jullie samenzijn romantisch in wilt luiden? Bloemen! Niet alleen hebben bloemen een romantisch effect op de liefde van je leven, ook halen ze het romantiek-gehalte van je woonkamer in één klap omhoog. Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is ze te halen bij een bloemenstal en in een vaas te zetten. Een hele makkelijke manier om de romantische sfeer in je woonkamer te verhogen. En ze ruiken ook nog eens lekker!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee