Je woonkamer een nieuwe look geven binnen een dag - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
woonkamer look
Woonkamer

Je woonkamer een nieuwe look geven binnen een dag

Ben je niet meer zo tevreden met je woonkamer? Kijk je om je heen en word je er niet meer zo enthousiast van als voorheen? Is je interieur een beetje ingedut en kun je niet wachten om je schouders eronder te zetten, zodat je er weer blij mee bent? Kies dan ergens een vrije dag uit en ga aan de slag. Er is vaak een stuk minder tijd, geld en moeite nodig dan je denkt om je woonkamer weer een frisse uitstraling te geven.

Kun je schuiven met meubels?

Je woonkamer een andere look geven, doe je vaak het snelst door eens flink te gaan schuiven met meubels. Je kamer een andere indeling geven, je bank op een andere plek en je wandmeubel eens aan de andere kant van de kamer zetten. Het is even een klus, zeker als je ook met snoeren en stekkers zit, maar wel eentje die je op een heel andere manier naar je kamer laat kijken. Heb je de ruimte en de mogelijkheid om dingen anders neer te zetten? Probeer het dan eens uit!

Creatief met wat je hebt

Allemaal nieuwe meubels kopen, is natuurlijk de snelste manier om je woonkamer er heel anders uit te laten zien, maar ook de meest kostbare. En duurzaam kun je het ook niet echt noemen. Vaak kun je door een beetje creatief te denken ook heel wat bereiken met de meubels die je hebt. Met goede plakfolie kun je met name gladde meubels heel snel een compleet andere look geven, eentje waar je weer blij mee kunt zijn. En ook de verfkwast kan je daarbij natuurlijk helpen, zeker als het gaat om houten meubelen.

Doe eens wat met de ramen

Een snelle manier om je kamer er anders uit te laten zien, is door iets met de ramen te doen. Denk eens aan andere raambekleding, bijvoorbeeld van gordijnen overstappen op jaloezieën. Dat kan echt een wereld van verschil maken! Maar ook het aanbrengen van raamfolie kan een leuk en niet zo kostbaar idee zijn, waarmee je toch voor een heel andere sfeer kunt zorgen.

Aan de slag met kleur

Een ander klusje dat je makkelijk binnen een dag kunt klaren, en dat niet al te kostbaar hoeft te zijn, is het verven van een muur in je woonkamer. Is nu alles wit of een andere neutrale tint, dan kan één muur een opvallende kleur geven je kamer echt compleet veranderen. Maar ook als je al kleur hebt gebruikt op de muren kun je door deze over te schilderen in een andere kleur een heel nieuwe sfeer neerzetten in je kamer.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee