Je tuin klaarmaken voor het warme weer, vier tips! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
veranda
Terras

Je tuin klaarmaken voor het warme weer, vier tips!

Het wordt steeds warmer in Nederland en dat is ons allen niet onopgemerkt gebleven. Mensen zitten volop buiten (voor zover dit nu kan) en proberen om een mooi bruin kleurtje te krijgen. Nu je eigenlijk niet echt het huis uit mag, is het gebruik maken van de tuin (of balkon/dakterras) de perfecte optie. Is jouw tuin klaar voor het warme weer? Gebruik de komende tijd om hem op te knappen met de volgende tips!

Een grote schoonmaak

De kans is groot dat je de tuin de afgelopen tijd een beetje hebt laten gaan. Daarom mag je nu alles goed schoonmaken! Haal al het onkruid tussen de tegels weg en behandel de grond eventueel met een biologische onkruidbestrijder. Knip de heg bij, haal dode planten en/of bladeren weg en maak alles goed schoon. Dit alleen zal al zorgen voor een flink verschil!

Maak – en houd – hem netjes

Voor veel mensen is de tuin een plek waar je een hoop verschillende dingen kwijt moet en op moet bergen, vooral als je niet beschikt over een garage of iets dergelijks. Dit kan al snel leiden tot een rommelig gezicht. Heb je een schuurtje? Zorg dan voor een goed opbergsysteem, eentje waarmee je overal goed bij komt en wat er ook voor zorgt dat alles netjes ligt en een eigen plek heeft. Ga het schuurtje ook eens langs: wat ligt daar eigenlijk allemaal en is dat nog wel bruikbaar? Houd alleen de dingen die nodig zijn en gooi onnodige dingen weg.

Buiten zitten

Met het warme weer is buiten zitten erg prettig, al helemaal als je een overkapping hebt wat voor schaduw zorgt. Een veranda bijvoorbeeld kun je zelf bouwen, maar je kan het ook uit handen geven. Heb je al een veranda? Maak hem netjes en schoon, zodat je er gerust weer kan zitten. Erg fijn is ook een tuinkamer. Dat is een soort buitenverblijf in de tuin, waar je (ongeacht het weer) binnen kan zitten en toch soort van buiten bent. Met warm weer is het heerlijk om hier te zitten, maar eigenlijk kan dit het hele jaar door.

Aan de slag met je groene vingers

Het is nu het voorjaar en dus is dit de perfecte tijd om eigen plantjes en bloemen te planten. Dan groeien ze optimaal. Plant de mooiste bloemen en planten. Heb je wel eens een eigen moestuintje gehad? Het is relatief makkelijk om je eigen kruiden, groenten en fruit te kweken. Lees je goed in over de verschillende planten en verzorging die ze nodig hebben.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee