Drie populaire tuintrends in 2022 - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
tuintrends 2022
Tuin

Drie populaire tuintrends in 2022

Nu we langzaam de winter achter ons laten, gaan velen zich voorbereiden op het voorjaar. Het klaarmaken van je tuin is een activiteit die daar prima bij past. Is jouw tuin van vorig jaar nog helemaal in orde en hoef je alleen wat bij te werken? Of wil jij voor een totale nieuwe look in je tuin gaan en ga je aan de slag met je groene vingers? Hoe dan ook, elk jaar zijn er nieuwe trends op het gebied van het inrichten en aankleden van jouw tuin. Wij zetten drie populaire tuintrends in 2022 dan ook graag voor jou op een rij.

Luxe en comfort

Een tuin is vandaag de dag geen plek waar je alleen je mooiste bloemen en planten in zet. Een tuin is meer, zoals een plek waar jij en je gezin heerlijk kunt ontspannen, waarmee het een verlengstuk van je woning wordt. Denk aan die heerlijke avonden in de zon met een goed glas wijn, of die mooie plek waar jij vrienden en familie kunt ontvangen voor een gezellig samenzijn. Een tuin is daar de perfecte plek voor. Om dit ook uit te stralen kun je kiezen voor een mooie loungeset die bestaat uit stoelen, een bank en een tafel. Kleed dit leuk aan met mooie kussens en wat leuke dingen op tafel, en je krijgt een echt vakantiegevoel in jouw achtertuin. Combineer het met een mooie buitenkeuken en zorg voor fijne muziek, en je waant je in een prachtig exotisch oord.

Duurzaamheid en alternatief voor buxus planten

Net als in vele andere categorieën, is in de wereld van tuinen het thema duurzaamheid erg belangrijk. Ook in jouw eigen achtertuin kun je keuzes maken waarbij rekening gehouden wordt met duurzaamheid. Een goed voorbeeld daarvan is het maken van een diervriendelijke tuin. Door een ruimte in te richten met veel bloemen, maak je het aantrekkelijk voor bijen, vlinders en insecten om je tuin te bezoeken. Je tuin gaat hierdoor echt leven. Insecten in je tuin zijn niet vervelend, het kan zelfs heel nuttig zijn. Met het plaatsen van een insectenhotel zou je dit kunnen bevorderen.

Als erfafscheiding kun je kiezen voor een mooie, duurzame haag. Erg mooi, modern en ook duurzaam.  Zo is ook de buxus een mooie haagplant die in de meeste tuinen niet zal misstaan. Veel mensen vinden de buxus prachtig maar helaas geldt dat ook voor de motten en rupsen. De kans is groot dat hierdoor de buxus wordt aangetast waarna het groen in de buxus snel zal verdwijnen. Kijk voor meer inspiratie en buxus vervangers op Haag-planten.nl.

Een andere optie als erfafscheiding is een schutting van hout. Je kan er voor kiezen om duurzaam hout te gebruiken. Tropisch hardhout gaat langer mee, maar het kappen hiervan heeft eeb slechte invloed op het milieu. Europees hardhout is een meer duurzame en verantwoorde keuze. Dit hout hoeft minder lang te reizen en zijn bovendien goed bestand tegen vocht en schimmels. Voorbeelden zijn de eik en kastanje.

Kleur in je tuin

Binnen in je huis gebruik je wellicht ook veel kleuren, dus waarom zou je dat in je tuin niet doen? Kleur laat een tuin leven. Denk er wel goed over na welke kleuren je wilt gebruiken en op welke plek. Zomaar overal wat kleurrijke planten, accessoires of aankleding gebruiken, kan zorgen voor een rommelig geheel. Kies een aantal mooie kleuren uit die goed bij elkaar passen, en laat dat gecombineerd terugkomen in je tuin. Het zal een echte toegevoegde waarde zijn voor jouw nieuwe tuin.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee