Internet voor thuis - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
internet
Huis

Internet voor thuis

Internet is niet meer weg te denken uit ons huis. Daarom is het verstandig dat je, als je gaat verbouwen, eerst nagaat waar je (eventueel) aansluitpunten wilt hebben voor het internet, maar ook voor je tv. Een goed thuisnetwerk voor internet, ook al werk je niet thuis, is belangrijk. Dat geldt niet alleen voor een bekabeld internet, maar die bekabeling is ook belangrijk om overal in huis goede wifi te ontvangen. Internet voor thuis moet gewoon overal in huis én in de tuin te ontvangen zijn.

Ga je verbouwen?

Ga je verbouwen, dan is het goed om de bekabeling eens na te kijken. Je kunt de kabels van het internet in je huis vergelijken met de elektriciteitskabels die je overal door je huis hebt lopen. Zonder die kabels heb je nergens stroom. Die kabels zijn mooi weggewerkt zodat je ze niet overal ziet. Dat wil je toch ook met bekabeling voor je tv en internet? Een verbouwing is dus zeker een goed moment om naar de bekabeling in je huis te kijken. Zo weet je direct of de tv-aansluiting nog op de juiste plaats zit en of je er nog aansluitingen bij wilt maken. Waar heb je het meeste belang bij goed internet? Alleen beneden of ook op de 1e of op de 2e verdieping? Zit er een aansluiting in de werk- of studeerkamer? Heb je buiten een tuinhuis of misschien wel een (wo)mancave? Kun je daar gamen of tv kijken? Zorg dat je vooraf weet waar de internetkabels en de coaxkabel moet komen, dan kun je deze op de juiste manier en zo goed mogelijk uit het zicht plaatsen.

Vervang oude kabels door nieuwe!

Zeker als de kabels van internet en tv al wat ouder zijn, kun je ze beter vervangen. Dat geldt ook voor de splitters en connectoren. Zorg dat naast een coaxkabel ook een internetkabel ligt zodat je deze ook kunt aansluiten op je televisiekast, PC of game-apparaat. Je mag dan wel overal wifi hebben, internetten en gamen gaat toch het snelste met een internetaansluiting. Bovendien komt elk apparaat dat je wél bekabeld de wifikwaliteit ten goede. Je kunt, als je niet wilt hakken en breken, de kabels wegwerken in kabelgoten of holle plinten. Heb je een kruipruimte dan kun je de kabels ook via de kruipruimte laten lopen.

Modem op de beste plek

In de meeste huizen komt de kabel binnen in de meterkast waar dan ook de modem wordt aangesloten. Het is wel verstandig om het modem zo hoog mogelijk te plaatsen, maar als jouw modem goed werkt dan kun je die het beste met rust laten. Naar boven toe zou je wel een extra router kunnen aanleggen. Wil je goed internet op de hoogste verdieping? Sluit dan een internetkabel aan naar boven en plaats daar een wifibooster op. Datzelfde geldt voor de tuin. Als je een internetkabel en een coaxkabel onder de grond door legt, naar je schuur dan weet je zeker dat je daar perfect beeld én internet ontvangt.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee