Leef duurzamer met zonnepanelen in de tuin - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Zonnepaneel tuin
Tuin

Leef duurzamer met zonnepanelen in de tuin

Begin 2019 op een duurzame wijze, door te investeren in groene energie! Door zelf groene stroom op te wekken, hoef je jezelf niet te verontschuldigen als je wat langer onder de douche staat. Evenals dat het minder kwalijk is, als je de lampen op je terras alvast inschakelt aan het begin van de avond. In dit artikel beschrijven we verschillende manieren, waarop je zelf groene energie op kunt wekken. Wil je niet alleen groene energie opwekken, maar ook groene stroom afnemen bij een energieleverancier? Op internet vind je handige tools, die je helpen bij het vinden van de beste energieleverancier met groene stroom.

Kleine lampjes voor aan de rand van je terras

Een van de manieren om slim gebruik te maken van groene stroom, is het gebruik van kleine lampjes rondom je terras. Deze lampjes worden gekenmerkt door het kleine zonnepaneel aan de bovenzijde hiervan! Je kunt de lampjes in verschillende webwinkels kopen. Overdag wordt de accu van de lamp opgeladen door de zonnestralen, zodat je de lampen in de avond kunt gebruiken om een gezellige sfeer te creëren. Het geeft een heel knus effect wanneer je de lampjes aan de rand van je terras of veranda plaatst!

Zonnepanelen op het dak van je woning

De meest gebruikelijke manier om groene stroom op te wekken, is door de zonnepanelen op je dak te plaatsen. In de afgelopen jaren is het aanbod aan zonnepanelen toegenomen. Dit maakt dat de gemiddelde prijs hiervan daalde. Zo wordt het steeds interessanter om in duurzame energie te investeren. Je kunt de zonnepanelen koppelen aan een zonneboiler of thuisbatterij om de opgewekte stroom te kunnen gebruiken voor de aanvoer van warm water of bijvoorbeeld het verwarmen van je woning.

Bewateringssysteem voor in de tuin

Om de planten en struiken in de tuin snel water te kunnen geven, kan het verstandig zijn om een bewateringssysteem te gebruiken. Kies voor een bewateringssysteem met een zonnepaneel om een milieubewuste keuze te maken. Er zijn verschillende webwinkels waar dergelijke systemen te koop worden aangeboden. Let hierbij goed op het bereik van de bewateringssystemen.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee