Wat zijn momenteel de prijzen van een huislift? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
huislift
Algemeen

Wat zijn momenteel de prijzen van een huislift?

Een lift in huis, misschien denk je er al langer over na of je bent juist net begonnen met informatie zoeken op het internet. Een huislift kent natuurlijk meerdere voordelen. Zo is de lift niet alleen ideaal voor mensen die slecht ter been zijn, maar ook voor huizen waar je extra veel trappen op moet tijdens het tillen van zware spullen. Daarbij is het wel fijn om te weten hoeveel zo’n handige huislift nu precies kost. In deze blog leg ik je het verschil tussen een huislift en traplift uit, de huidige kosten van deze liften en geef ik antwoord op de vraag of een huislift een goede investering is.

Verschil tussen een huislift en een traplift

Een traplift en een huislift zijn twee verschillende opties waaruit je uit kunt kiezen. De namen zeggen het al een beetje, want een huislift is een lift die eigenlijk altijd verticaal door het plafond heen gaat en een traplift tilt je via een trap naar boven. Een traplift kan in de meeste huizen wel geplaatst worden, terwijl er bij een huislift wel echt ruimte moet zijn binnen de woning. Daarnaast bestaat een traplift uit een stoel waarop je kunt zitten en een huislift bestaat uit een kleine cabine waarin je eigenlijk staat. Het is natuurlijk altijd mogelijk om in deze cabine nog een klapstoel te plaatsen. De kosten van een traplift of huislift verschillen wel degelijk van elkaar, maar beide zijn een investering voor in de toekomst. Uiteindelijk is een traplift onder de streep wel goedkoper dan een huislift.

Verschillende modellen huisliften

Er zijn diverse soorten modellen huisliften en daarbij horen ook verschillende huislift prijzen. Een specifieke prijs voor een huislift is niet precies te noemen, omdat de prijs afhangt van verschillende soorten omstandigheden en voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld een grotere cabine en extra functies? Dan wordt de lift natuurlijk ook direct duurder. Zo kan de prijs van een lift al gauw variëren tussen € 15.000 en € 30.000 euro. Echter, moet je je hier niet blind op staren. Het handigste in deze situatie om te doen, is het opvragen van offertes bij verschillende verkopers. Op die manier wordt het direct duidelijk hoeveel je op maat gemaakte huislift gaat kosten.

Is een huislift een goede investering?

Het is niet gek om je af te vragen of een huislift wel een goede investering is, omdat het nu eenmaal wel wat kost. Ondanks deze grote opgave is het wel degelijk een investering in comfort. Daarnaast denk je ook gelijk na over de toekomst, want wat als je al die trappen niet meer op kunt? Een huislift kopen zorgt ervoor dat je zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Tot slot blijkt uit de praktijk dat de waarde van een woning stijgt zodra er een huislift is geïnstalleerd.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee