Hoe zorg je voor rust in de slaapkamer? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
linnenkast
Slaapkamer

Hoe zorg je voor rust in de slaapkamer?

Een bekende spreuk luidt dat een opgeruimd kantoor een opgeruimd hoofd is. Voor de slaapkamer geldt precies hetzelfde: in een rommelige kamer kom je minder goed tot rust. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om je kamer geordend te houden. Het enige wat je nodig hebt, is een goede kast om je kleding in op te bergen. Het is namelijk beter om je kleding in een kast te bewaren dan om alles in de kamer rond te laten slingeren. Heb jij daarom ook het idee dat je slaapkamer netter zou kunnen, dan kun je eens kijken welk soort linnenkast het beste voor jou is.

Wat is een goede linnenkast?

Als je op zoek gaat naar een goede linnenkast, ga dan zoeken naar een kast waarin je zowel kleding kunt leggen alsook hangen. Sommige kleding zoals truien en ondergoed, kunnen het beste liggend opgeborgen worden. Heb je ook colberts of jurken die je graag in de linnenkast wilt opbergen, dan is het belangrijk dat deze kunnen hangen. Dat zorgt ervoor dat de kleding niet gaat plooien en dat ze veel langer mooi blijft. Doorgaans is een derde tot de helft van de kast ingericht om kleding op te hangen. Heb je meer of minder nodig, geef dit dan aan bij je leverancier.

Hoeveel ruimte heb jij nodig?

Wie op zoek gaat naar een geschikte linnenkast, doet er verstandig aan om even de maten op te nemen van je kamer voordat je naar de woonboulevard rent. Je zou namelijk niet de eerste zijn die niet goed kan inschatten of een kast niet veel te groot of juist veel te klein is voor je kamer. Weet ook hoe je de kast wilt gaan gebruiken; is hij enkel bedoeld voor jouw kleding of wil je de kleding van je partner er ook in opbergen? Het spreekt voor zich dat hoe meer mensen de kast gebruiken, hoe groter hij moet zijn. Er zijn vele maten beschikbaar, variërend van heel kleine kastjes voor kleine ruimtes, tot enorme kasten voor mensen die heel veel kleding willen opbergen.

Welke extra’s wil je?

Een linnenkast is niet alleen een plek om je kleding in op te bergen, je kunt hem ook op andere manieren gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een kast kiezen die voorzien is van een spiegeldeur. Zo kun je gelijk zien of de kleding die je draagt, goed staat. Wanneer je jezelf perfect wilt kunnen zien, kun je ook kiezen voor spots bovenop de kast. Deze worden bevestigd in een overhangend paneel. De spots in dit paneel kunnen dan ook dienen als verlichting voor de kamer. Zo sla je twee vliegen in een klap.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee