Tover de vergeten kamer om tot een klein paradijs - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
slaapkamer
Slaapkamer

Tover de vergeten kamer om tot een klein paradijs

Voor velen moet de slaapkamer doelmatig en praktisch zijn. Het is vaak een vergeten kamertje, maar ook al heb je er grotendeels je ogen dicht, je brengt er toch veel tijd door. Voor vele mensen is het echter wel belangrijk dat je van de slaapkamer een fijne ruimte maakt, hier kun jij je thuis voelen en tot rust komen. Daarnaast is het fijn om in de ochtend wakker te worden in een sfeervolle en gezellige slaapkamer. Hierdoor begin je de dag vaak al wat meer ontspannen. Maar nu vraag jij je af hoe jij je slaapkamer een boost kan geven, zodat die saaie kleur- en sfeerloze kamer, een sfeervolle touch krijgt. Hieronder staan een aantal tips waarmee jij je slaapkamer een boost kunt geven.

Kleuren en kleurencombinaties

De slaapkamer moet een rustgevende ruimte zijn, want dit heeft invloed op je rust. Wanneer je de slaapkamer een eigen stijl wil geven, kun je dit doen door te werken met kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld warme kleuren of pastelkleuren gebruiken om een bepaalde sfeer te creëren.

Nachtkastjes

Een nachtkastje naast het bed is vaak heel handig, maar over het algemeen zijn deze vaak saai. Door nachtkastjes een andere kleur te geven of te voorzien van andere meubelknoppen, kun je gelijk al een andere stijl creëren en dit komt ten goede van de sfeer in je slaapkamer.

Decoraties

Door decoraties op meubels te plaatsen of aan de muur te hangen, kan de slaapkamer een andere dimensie krijgen. De slaapkamer wordt gezellig wanneer je ook kiest voor decoraties op de grond en op het bed. Kies voor kleedjes op de grond en voor sfeervolle kussens voor op het bed. Door zachte items te gebruiken, kun je een warm en knus gevoel creëren. Kaarsen maken de sfeer in een kamer natuurlijk helemaal af, al moet je wel opletten voor de veiligheid!

Verlichting

Meubelverlichting levert een grote bijdrage aan een romantische sfeer in de slaapkamer. Door zachte en gedimde indirecte (sfeer)verlichting te gebruiken, creëer je een warme sfeer en hoeven er geen kaarsen gebruikt te worden. Vooral in de wintermaanden kan deze verlichting voor gezelligheid zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld ledstrips rond het bed aanbrengen, waarmee je indirect licht hebt en dit ook een decoratief effect heeft.

Dekbedovertrek

Maak het bed de blikvanger van de slaapkamer. Zet het bed daarom nooit in een hoek van de slaapkamer en bedek deze niet onder veel kussens. Laat je bed zien en kies een dekbedovertrek of een sprei in mooie kleuren, zodat je een fijne sfeer kunt creëren. Bestel kussens die passen bij de kleuren van de muren en het bed, zodat je een mooi geheel kunt maken.

Hou het netjes!

Het is niet romantisch of gezellig een slaapkamer binnen te komen en dat je eerst over een berg vuile wasgoed moet klimmen. Het is wel lekker om een opgeruimde slaapkamer binnen te komen en dat er geen spullen rondzwerven. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat het eruit moet zien alsof er niet geslapen wordt, maar een beetje netjes is wel een must. Want hoe rustiger de kamer, hoe rustiger jezelf bent.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee