Hoe sluit je een inboedelverzekering af? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
inboedel
Huis

Hoe sluit je een inboedelverzekering af?

Als je op jezelf woont, doe je er goed aan een aantal woonverzekeringen af te sluiten. Wanneer het om een koophuis gaat, is een opstalverzekering bijvoorbeeld verplicht. Omdat andere verzekeringen niet verplicht zijn, denk je mogelijk dat deze overbodig zijn. Toch heb je baat bij een groot deel van de woonverzekeringen. Neem bijvoorbeeld een inboedelverzekering. Hiermee verzeker je de meubels en elektrische apparaten in jouw huis namelijk tegen brand, storm, water of diefstal. Heb je nog geen inboedelverzekering afgesloten? Wacht hier dan niet te lang mee. Wij helpen jou hier graag een handje bij. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe je een inboedelverzekering afsluit.

Hoe ziet de dekking eruit?

Voordat je een inboedelverzekering afsluit, wil je ongetwijfeld eerst weten hoe de dekking eruitziet. Als je deze verzekering afsluit, zijn de ‘losse’ spullen in jouw huis verzekerd. Denk hierbij aan de bank, de eettafel, het bed en kasten. Hier houdt het niet bij op, want zelfs schade aan laptops, tablets, smartphones en elektrische apparaten valt binnen de dekking. Dit geldt eveneens voor sieraden. Met een inboedelverzekering zijn dergelijke spullen verzekerd voor bijvoorbeeld brand, storm, water of diefstal.

Sommige mensen gaan ervan uit dat zij altijd geld krijgen van een verzekeraar bij schade door brand, storm, water of diefstal. Helaas is dit niet altijd het geval. Zo valt schade door eigen schuld en schade aan geleende spullen bij de meeste verzekeraars niet binnen de standaard dekking. Toch is het vaak wel mogelijk om ook dergelijke schade mee te verzekeren. Als je kiest voor een uitgebreidere inboedelverzekering, betaal je logischerwijs ook een hogere premie.

Zoek een geschikte verzekeraar

Je kunt vandaag de dag bij een groot aantal verzekeraars terecht voor een inboedelverzekering. Als je op zoek bent naar zo’n verzekering, sluit je deze mogelijk bij de eerste de beste aanbieder af. Hier valt wat voor te zeggen, want op deze manier ben je er niet veel tijd aan kwijt. Toch raden wij je niet aan een inboedelverzekering af te sluiten bij de eerste de beste verzekeraar. Waarom niet? Omdat dit mogelijk niet de beste inboedelverzekering is. Zo is de dekking bij deze verzekeraar mogelijk een stuk minder uitgebreid dan bij een andere verzekeraar. Daarom doe je er goed aan om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Hier kun je tegenwoordig vergelijkingssites voor gebruiken.

Wat kost een inboedelverzekering

Als je een inboedelverzekering afsluit, draag je maandelijks premie af aan de verzekeraar. Maar wat kost een inboedelverzekering eigenlijk? Hier kunnen we helaas geen eenduidig antwoord op geven. De hoogte van de premie hangt namelijk af van een groot aantal factoren. Wil je ook dat schade door eigen schuld en schade aan spullen van anderen meeverzekerd wordt? Dan betaal je een hogere premie dan voor de standaard inboedelverzekering. De premie kan bovendien per verzekeraar verschillen. Zo hanteert de ene verzekeraar mogelijk een (fors) hogere premie dan de andere. Nog een reden om verzekeraars te vergelijken voordat je een inboedelverzekering afsluit.

Inboedelverzekering voor studenten

Ben je student? Dan is het ook belangrijk om jouw inboedel te verzekeren. Als je dit niet doet en er brand uitbreekt of waterschade ontstaat, keert een verzekeraar jou geen geld uit. Omdat je premie betaalt voor deze verzekering, sluit lang niet iedere student een inboedelverzekering af. De meeste studenten kunnen het geld immers wel beter gebruiken. Omdat verzekeraars het belangrijk vinden dat ook studenten zich goed verzekeren, kunnen zij een inboedelverzekering student afsluiten. Jouw inboedel is in dat geval goed verzekerd, maar wel voor een lagere premie.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee