Schade aan tuinmeubels: wat vergoedt de inboedelverzekering? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
Tuinmeubelen verzekeren
Terras

Schade aan tuinmeubels: wat vergoedt de inboedelverzekering?

Niets is vervelender dan je tuin inlopen om erachter te komen dat je nieuwe tuinmeubels, de zelfgemaakte kweekkas-tafel, de stoelen, de barbecue en de partytent beschadigd zijn geraakt. Ook het wasgoed dat in de tuin te drogen hangt of het gereedschap dat in de tuin staat, kan natuurlijk beschadigd raken of zelfs gestolen worden. Denk niet dat dit soort schadegevallen jou niet kunnen overkomen.

Soorten schade aan tuinmeubilair

Tuinmeubilair kan op tal van manieren – vaak op de meest onverwachte momenten – beschadigd raken, zonder dat je daar altijd invloed op kunt uitoefenen.

De belangrijkste veroorzaker van schade aan de meubels in tuinen is slecht weer.

Storm, noodweer en bliksem kunnen voor flinke schade zorgen aan je tuinmeubilair, maar ook aan je planten en struiken. Nog beroerder is het als het complete tuinmeubilair gestolen wordt. Naast het weer en diefstal wordt vandalisme regelmatig opgegeven als schadeoorzaak van de meubels in de tuin. Maar ook door een avond gezellig barbecueën met de familie, kan er al schade ontstaan aan de tuin. Zo kan er bij het omvallen van een hete barbecue schade ontstaan aan het tuinmeubilair, planten en bloemen. Het is op zulke momenten natuurlijk erg fijn als je via de inboedelverzekering goed verzekerd bent voor schade aan je tuinspullen en de onkosten via deze verzekering terug kunt krijgen. Maar in welke gevallen vergoedt de inboedelverzekering de schade wel of juist niet?

Wat vergoedt de inboedelverzekering wel en wat niet?

Worden al je spullen uit de tuin gestolen? Geluk bij een ongeluk: dit valt onder de diefstaldekking van je inboedelverzekering. Wordt er schade aangebracht door vandalisme of een poging tot diefstal? Dan dekt een standaard inboedelverzekering dit niet. Als de bovengenoemde dekking voor jou niet voldoende is, sluit dan zeker een extra allrisk-inboedelverzekering af om zeker te zijn van een optimale dekking wanneer zich schade voordoet. Bij de meeste allrisk-inboedelverzekeringen krijg je stormschade, schade door diefstal of vandalisme gewoon vergoed, hoewel deze vaak wel maar tot een maximumbedrag en/of met een gedeelte eigen risico vergoed worden.

Bij het afsluiten van de inboedelverzekering is het van belang om goed na te gaan welke voorwaarden er precies wel en niet in de polis staan. Vaak staat in de polisvoorwaarden aangegeven of het tuinmeubilair is meeverzekerd en in welke gevallen dat zo is. Kijk dus goed naar jouw inboedelverzekering voordat je deze afsluit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee