Hoe bereid je het beste een barbecue voor in je eigen tuin? - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
barbecue
Tips

Hoe bereid je het beste een barbecue voor in je eigen tuin?

Een barbecue is altijd erg gezellig en het perfecte moment om met vrienden en familie bij elkaar te komen op een heerlijke zomerdag. Ook is een barbecue een goede manier om je verjaardag te vieren. Het nadeel is alleen dat het behoorlijk wat moeite kan kosten om alles te organiseren. Gelukkig is dat niet langer nodig! Wij vertellen je namelijk precies hoe je het beste een barbecue kan voorbereiden in je eigen tuin. En dat zonder dat het veel moeite kost!

Wat gaat er op de barbecue?

Misschien wel het lastigste om te bedenken, is wat er allemaal op de barbecue komt. En dan moet je ook nog nadenken over de salades en bijgerechten; het kan best moeilijk zijn. Om het jezelf makkelijk te maken, kun je er voor kiezen om een compleet A-Z bbq pakket te bestellen. Alles wordt dan voor je geregeld. Als je het A tot Z barbecue menu bestelt, hoef je niet eens af te wassen, het wordt  zo meegenomen. Sterker nog, zelfs de barbecue krijg je erbij om te lenen, je hoeft zelf bijna nergens meer aan te denken.

Wat wordt er gedronken tijdens de barbecue

Als al het eten al wordt geregeld, hoef je verder zelf alleen nog na te denken over wat jij en je gasten willen drinken. Gelukkig is dit een stuk makkelijker te bedenken dan een compleet barbecue menu. Je kunt het lekker simpel houden met wat flessen frisdrank, wijn en kratten bier. Of uitbreiden met allerlei verschillende soorten wijn, speciaal bier en likeuren. Dit hangt natuurlijk maar net af van wat jij en je gasten willen.

Indeling van je tuin

Als je een hoop mensen uitnodigt voor de barbecue, is het misschien wel handig als je iets verandert aan de indeling van je tuin. Zorg dat alles ruim is opgezet met zowel zit- als staanplaatsen. Ook zou je een tent neer kunnen zetten, vooral als het weer opeens tegenvalt, is dit een goed idee. Denk hier goed over na en wees creatief met de indeling!

Verder rest er natuurlijk nog maar één ding; het uitnodigen van de gasten. Doe dit ruim van tevoren zodat je weet hoeveel mensen er komen. Dit is wel zo handig, in verband met het inkopen van het vlees, groentes en de drank. Check ook even de weersvoorspelling: gaat het regenen, houd dan een plan B achter de hand.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee