Energie besparen? Ga barbecueën! - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
barbeque
Tuin

Energie besparen? Ga barbecueën!

“Waarom heb ik hier zelf niet eerder aan gedacht?” zul je denken….
Ja, ja… als je Home&Garden toch niet had als je trouwe raadgever! Want inderdaad! Lekker in de tuin barbecuen met de hele familie, of met al je huisgenoten, gaat je gigantisch veel geld besparen met de energierekening!

Hoe dan? Hoe bespaar ik geld met de barbecue?

Normaal als het tegen de avond begint aan te lopen, staat vaak één vrijwilliger van het huishouden op van de bank om te beginnen met koken. Dat kan je huisgenoot zijn die zo van koken houdt, of het is je vader of moeder, zus, broer, of kind die ijverig of juist tegen haar/ zijn zin aan de slag gaat, of het is misschien jij zèlf wel die deze dappere taak op zich neemt.

Hoe dan ook, vaak is het één iemand die de pannen alle hoeken van de keuken laat zien.
De rest van het gezin of het huishouden zit gedurende die tijd vaak gewoon gezellig verspreid over het huis, druk bezig met zijn eigen bezigheden: televisie kijken op de bank, spelletjes spelen op de computer in het kantoor, muziek luisteren op bed, of lekker even ontspannen douchen nog voor het avondeten. Je kan het zo gek niet bedenken, of mensen doen het wel tijdens het laatste uur van de dag dat de maaltijd wordt bereid.

Al deze activiteiten van alle gezinsleden kosten uiteraard enorm veel energie, en dus geld. Vooral nu het steeds vroeger donker wordt. Alles bij elkaar opgeteld kost dat ene half uurtje of uurtje koken, niet alleen het gas en het licht dat gebruikt wordt in de keuken, maar ook in de rest van het huis wordt de energie tijdens zo’n moment vaak volop gebruikt. En dat tikt allemaal aan!

Dat kan anders!

Lekker gezellig met z’n allen de tuin in voor èchte familytime!

Het in de tuin lekker warm hebben met de verwarming in het huis uit!

In de tuin zet je alle stoelen klaar met lekkere fleece dekentjes eroverheen. Die kan iedereen vervolgens lekker om zich heen slaan als ze eenmaal buiten zitten. Een paar dikke truien en een paar lekkere jassen zijn natuurlijk altijd heel erg handig om ook aan te hebben, maar de èchte warmte komt straks natuurlijk lekker van de vuurkorf. Bij Fonteyn hebben ze een paar hele mooie stijlvolle exemplaren die eruit zien alsof ze zo uit een woonmagazine zijn weggelopen.

En het is niet alleen de vuurkorf die straks de warmte in de tuin afgeeft! Ook de barbecue zal voor de nodige warmte zorgen! Bij Fonteyn vonden we ook waanzinnige barbecues.

Als je dacht dat jij in de keuken al zo’n kookprins of -prinses was, wacht maar tot je achter zo’n superdeluxe uitgebreide barbecue staat. Dan voel je je pas echt de koning te rijk! Wat barbecueën vervolgens extra leuk maakt in vergelijking met normaal koken in de keuken, is dat het een heel sociaal proces is. Iedereen komt gedurende het barbecueën wel even bij je staan met een wijntje, of komt zelf even een paar mooie courgettes omdraaien samen met jou. De ultieme tuinbeleving tijdens de koude dagen!

Let op! Niet vergeten!

Vergeet vooral niet de verwarming op 15 graden te zetten binnen, alle lichten uit te doen, en alle stekkers uit de stopcontacten te trekken, zodrá je ziet dat iedereen gezellig met glazen wijn aan het proosten is in de tuin! En gelukkig hoef je nu dus ook niet het gas van het gasfornuis te gebruiken deze avond! Dat gaat je allemaal bij elkaar opgeteld héél veel geld schelen!

Leve de vuurkorf en de barbecue! Geniet van je avond!!

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee