Het inrichten van een Japanse tuin - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
japanse tuin
Styling

Het inrichten van een Japanse tuin

Japanse tuinen staan bekend om hun unieke, minimalistische stijl. Ze zijn meestal simpel ingericht, waarbij de focus ligt op de natuur. Een eenvoudige, mooie haag zoals die van kunsthaagvoordeel.nl past hier goed bij. In Japanse tuinen vind je vaak bepaalde natuurlijke elementen terug. In dit artikel vertellen we welke tuindecoraties je kunt gebruiken om je tuin om te toveren in een mooie Japanse tuin.

Lampen als mooi element

In Japanse tuinen vind je vaak lampen in allerlei soorten en maten. Deze lampen zijn een centraal onderdeel van het tuinontwerp. Overdag zijn de traditionele tuinlampen een blikvanger als sculptuur en ’s avonds geven ze mooi licht. Als je een stenen lamp in je Japanse tuin wilt zetten, moet je wel echt op de grootte letten. Japanse lampen variëren van klein tot heel groot. Japanse tuinlampen hebben vaak een compacte vorm met grote daken, maar je ziet ook slanke lampen met een lange voet, zoals de Kasuga, of booglampen, zoals de Rankei. Simpele cilindervormige of vierkante stenen lampen kom je ook vaak tegen in Japanse tuinen, zowel in Japan zelf als in andere landen. Het is normaal om deze lampen op een platte steen te zetten, naast een waterpartij of tussen het groen.

Japanse windgongen voor de kalmte

In Japanse tuinen hoor je vaak mysterieuze geluiden, zoals van een bamboe-windgong of een Japanse furin-klok van gietijzer. Deze windgongen zijn niet alleen mooi om naar te kijken als ze zachtjes bewegen in de wind. Ze maken ook prachtige geluiden die perfect passen bij de natuurlijke sfeer van de tuin. De geluiden van een Japanse windgong brengen rust en magie in je tuin, waardoor het een plek lijkt uit een sprookje waar je even alles vergeet. Het geluid van bamboe of gietijzeren windgongen brengt de frisheid van de wind, vooral fijn op warme zomerdagen. Een ander speels element in de tuin zijn de kleurrijke windkoi of koinobori (karpervlaggen). Deze hangen aan vlaggenmasten of waslijnen en maken je tuin of terras het hele jaar door mooier.

Wandeltegels en regenketens voor in de tuin

Wandeltegels zijn een mooi idee voor je tuin. Ze maken van grote grasvelden of struikgebieden paden die je door de tuin leiden. Met watertegels kun je droog over een vijver of beekje lopen. Super lekker en rustig om hierover te lopen, dan kun je even tot rust komen en de tuin vanuit een andere hoek bekijken. Een regenketen is ook bijzonder. Het regenwater stroomt erdoorheen en zorgt voor mooie effecten. Het is leuk om daar even stil te staan, te ontspannen en te kijken naar de bewegingen die de natuur maakt. Deze waterelementen zijn niet alleen mooi, maar ook handig. Ze verzamelen regenwater, dat je later kunt gebruiken om je tuin water te geven als het droog is.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee