Het gebruik van natuurlijk licht in jouw woning - Homeandgarden.nl
Homeandgarden.nl maakt gebruik van cookies. Als u deze site blijft gebruiken gaat u hiermee akkoord.
huis
tuin
planten
natuurlijk licht
Huis

Het gebruik van natuurlijk licht in jouw woning

Natuurlijk licht is een van de belangrijkste aspecten van elk huis. Het biedt warmte, comfort en het bespaart je geld. Het bespaart je geld op een manier dat je niet meer hoeft uit te geven aan elektriciteitsrekeningen omdat je je gloeilampen en ander kunstlicht minder vaak hoeft te gebruiken. Natuurlijk licht heeft ook een impact op je gezondheid en welzijn. Sommige mensen installeren gehard glas op maat in verschillende delen van hun huis om natuurlijk licht door te laten.

Het creëert een meer ontspannen omgeving en het is goed voor je gezondheid

Natuurlijk licht is niet alleen rustgevend, maar het is ook meer ontspannend dan kunstlicht. Natuurlijk licht kan je helpen om beter te slapen. Hoewel veel mensen liever in een donkere kamer slapen, hebben onderzoeken aangetoond dat blootstelling aan natuurlijk daglicht kan helpen om je biologische klok te resetten. Het kan ook de hoeveelheid tijd die nodig is om in slaap te vallen met wel 20 minuten verminderen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat blootstelling aan zonlicht overdag je humeur kan verbeteren en zelfs de productiviteit op het werk of op school kan verhogen. Zonlicht helpt bij het reguleren van ons circadiaan ritme dat interne lichaamsprocessen regelt, zoals temperatuurregulatie en hormoonsecretie, waaronder melatonine. Afgezien van alle gezondheidsvoordelen, maakt het je ruimte ook meer ontspannend en kun je alles in je ruimte in zijn natuurlijke schoonheid zien. Als je in de spiegel kijkt voordat je het huis verlaat en je outfit controleert, zal je zien hoe goed je eruit ziet vanwege het natuurlijke licht dat er doorheen valt.

Natuurlijk licht verlaagt de energiekosten

Omdat zonlicht gratis is en uit een hernieuwbare bron komt, hoef je er niet voor te betalen. Wanneer je natuurlijk licht gebruikt in plaats van elektrische verlichting, verlaag je je elektriciteitsrekening en help je het milieu door energie te besparen. Het mooie van natuurlijk licht is dat het gratis is. Of je nu een klein raam hebt of een grote ramen, je krijgt natuurlijk daglicht in huis. Er is dus geen reden om geen natuurlijk licht te gebruiken.

Natuurlijk licht vermindert schittering en vermoeide ogen

De volgende keer dat iemand je vraagt ​​om het licht uit te doen en te gaan slapen, zeg dan dat natuurlijk licht beter is dan kunstlicht. Een van de belangrijkste factoren tijdens het slapen is dat je blootstelling aan fel licht gedurende de dag nodig hebt en duisternis ’s nachts. Het wordt aanbevolen om kunstlicht te beperken ten gunste van natuurlijk licht. Natuurlijk licht biedt een meer consistente helderheid dan kunstlicht. Dit betekent minder schittering op computerschermen en minder vermoeide ogen bij het lezen of werken aan projecten tot laat in de avond.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

In de nieuwste Home & Garden:

Het beste voor binnen & buiten Bestel de nieuwste Home & Garden Word abonnee